Karininkų gretas papildė Lietuvos karo akademijos absolventai

Iš prisiekusiųjų leitenantų 44 tarnaus Sausumos pajėgų, 2 – Karinių jūrų pajėgų ir 6 – Karinių oro pajėgų daliniuose.

  Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
  Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
 Ceremonija.<br> E. Genio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Krašto apsaugos ministerija

Jun 23, 2023, 3:34 PM, atnaujinta Jun 23, 2023, 3:36 PM

Kiti tarnybą pradės Mokymo ir doktrinų valdyboje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione, Karo policijoje, Ryšių ir informacinių sistemų batalione.

„Pasirinkę tarnauti Lietuvai nusipelnėte didžiausios visų mūsų pagarbos. Nuo šiol turėsite pateisinti pasitikėjimą, su kuriuo į Jus žvelgs Lietuvos žmonės. Atstovausite mūsų šaliai ir kartu su sąjungininkais ruošitės ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą. Visur ir visada būsite ištikimybės, atsidavimo ir kilnumo matas“, – sveikindamas karininkus sakė Prezidentas G. Nausėda.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kreipdamasis į Lietuvos karo akademijos absolventus akcentavo: „Didžiuojamės jumis, kad pasirinkote ir tebeinate nelengvu, bet itin prasmingu keliu. Visi esame grūdinami išbandymų ir susiduriame su iššūkiais, kuriuos įveikti padeda ir įkvepiantys pavyzdžiai. Tokių narsumo pavyzdžių turime Lietuvos istorijoje ir matome tebevykstančioje ukrainiečių kovoje už laisvę. Dėkoju už atsidavimą, patriotiškumą, iniciatyvumą ir ryžtą, kurių Jūsų pasirinktame kelyje dažnai prireikia. Neabejokite savimi ir savo sprendimais. Rodykite pavyzdį, kuriuo sekti būtų garbė.“

„Žmogus – svarbiausia valstybės ir Lietuvos kariuomenės vertybė. Nuo būrio vado sprendimo priklauso mūšio sėkmė ir karių gyvybės. Jūs vesite karius į mūšį ir į gyvenimą. Mūsų profesija kitokia nei bet kuri kita. Kario tarnyba – tai gyvenimas, į kurį žengiate tvirta koja. Tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio. Šiandien prasideda nauja kelionė“,– sakė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

Lietuvos karo akademijos viršininkas brg. gen. Almantas Leika visiems pristatė aikštėje stovinčią jaunų žmonių kartą: „Ji, kaip ir ankstesnieji Karo akademijos absolventai, šias studijas baigė visų pirma dėl to, kad jų širdyse – ištikimybė Tėvynei Lietuvai, savo valstybei, jos žmonėms, ryžtas apginti savo šalies laisvę ir nepriklausomybę. Karininko priesaikos Tėvynei žodžiai – tai vienas didžiausių ir garbingiausių įsipareigojimų drąsiai ir pasiaukojamai tarnauti jos labui bei ją saugoti.“

Tradiciškai už mokslo rezultatus ir kitus laimėjimus buvo apdovanotas geriausias Lietuvos karo akademijos absolventas.

Šiais metais šį garbingą titulą užsitarnavo Jurgis Bekampis, kuris išsiskyrė aukšta motyvacija ir lyderyste.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kaip kario garbės simbolį jam įteikė suvenyrinį kardą, Australijos Kanberos lietuvių bendruomenė skyrė piniginę premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.