V. Čmilytė-Nielsen: norisi palinkėti, kad J. Prigožino beprotybė priartins Ukrainos pergalę Pasisakė ir L.Kasčiūnas

Reaguodama į pastarosios paros įvykius Rusijoje, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen viliasi, kad samdinių grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino „beprotybė“ bus dar vienas lūžio taškas, vedantis Ukrainą pergalės link.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-06-24 09:06, atnaujinta 2023-06-24 09:15

„Išlaisvintas absoliutus blogis, brutalumas ir nebaudžiamumas neišvengiamai atsisuka prieš savo „išlaisvintojus“. Pralaimėjimų mūšio lauke, taip vadinamų „mėsos šturmų“ anksčiau ar vėliau tampa neįmanoma nuslėpti. Stebint pastarosios paros įvykius Rusijoje norisi palinkėti, kad Prigožino beprotybė, padiktuota pralaimėjimo nuojautos, taptų dar vienu lūžio tašku priartinančiu Ukrainos pergalę“, – šeštadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje rašė V. Čmilytė-Nielsen.

NSGK pirmininkas: Rusijos valdžios prievartos monopolis slysta iš rankų

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tvirtina, kad „Wagner“ samdinių užimtas Rostovas prie Dono yra vienas svarbiausių strateginių objektų pietų Rusijoje.

Tačiau prognozuoti, kaip baisis šalyje prasidėję neramumai, politiko teigimu, yra sunku. Visgi, konservatoriui akivaizdu, kad Kremliaus galios monopolis silpsta.

„Dar sunku vertinti kaip šie įvykiai gali baigtis, bet šįryt akivaizdu, kad Rusijos federalinė valdžia turi didelių problemų, nes prievartos monopolis – esminis bet kurios valstybės požymis – slysta iš rankų“, – savo „Facebook“ socialiniame tinkle rašė L. Kasčiūnas.

„Prigožinas reikalauja jam perduoti Rusijos gynybos ministrą ir Generalinio štabo viršininką, su kuriais jis nori fiziškai susidoroti, arba jis toliau judės link Maskvos. GRU vado pirmasis pavaduotojas atsako: „dėl manęs juos galite pasiimti“. Panašu, kad šis generolo juokelis atspindi bent dalies pajėgų tikrąjį požiūrį į savo aukščiausius vadus“, – situaciją iliustravo jis.

ELTA primena, kad šeštadienį Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovui pažadėjus nuversti šalies karinę vadovybę, Maskvos meras pareiškė, kad šalies sostinėje imamasi „antiteroristinių“ priemonių.

„Dėl Maskvoje gaunamos informacijos imamasi antiteroristinių priemonių, skirtų saugumui sustiprinti“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė Sergejus Sobianinas.

J. Prigožinas anksčiau sakė, kad jo daliniai įžengė į pietinį Rostovo regioną. Rostovo ir Lipecko regionų valdžia taip pat pranešė, kad ten stiprinamas saugumas.

FSB pradėjo tyrimą dėl raginimų surengti „ginkluotą maištą“.

J. Prigožinas, jau kelis mėnesius kritikuojantis Rusijos gynybos ministeriją, penktadienį apkaltino Maskvą paleidus raketas į jo pajėgas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų. Jis paragino rusus prisidėti prie jo pajėgų ir nubausti Maskvos karinę vadovybę, taip metęs įžūliausią iššūkį prezidentui Vladimirui Putinui nuo pat puolimo Ukrainoje pradžios praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.