Mirė J. Vileišio anūkė ir buvusi tremtinė R. Tursaitė

Būdama 83-ejų mirė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro ir žinomo Lietuvos veikėjo anūkė, buvusi tremtinė Tursaitė. Apie tai pranešė Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos alumnai.

 Reda Tursaitė.<br> Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos alumnų nuotr.
 Reda Tursaitė.<br> Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos alumnų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 7:06 AM, atnaujinta Jun 26, 2023, 9:39 AM

Lietuvos patriotė, J.Vileišio anūkė, Vileišių šeimos, ypatingai Emilijos Vileišienės atminimo saugotoja. Reda Tursaitė gimė 1940 metais okupuotame Vilniuje.

„Ilsėkitės Ramybėje, Gerb. p. Reda, mums buvo garbė Jus pažinti ir keliauti su Jumis gyvenimo kely... Taip sunku ištarti Sudie, o gal iki pasimatymo, ten kur susitiksime visi Amžinybėje...

Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos Alumnų vardu, nuoširdi užuojauta Vileišių giminei, velionės Redos broliui Jonui Gediminui, jo sūnui Gediminui Tursai ir visiems artimiesiems, pažinojusiems velionę. Tebus lengva ilsėtis Vileišių šeimos panteone senųjų Rasų kapinėse“, – rašoma pranešime.

Atsisveikinimas su R.Tursaite vyks birželio 26 ir 27 dienomis šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, namų 2-ojoje salėje (Paco g. 4, Vilnius). Birželio 26 dieną atsisveikinimas vyks nuo 16 iki 20 val., antradienį – nuo 9 val. iki 12 val.

Urna su palaikais 12 val. bus išlydima į Senųjų Rasų kapines, Vileišių šeimos panteoną (koplyčią).

Šviesios atminties R.Tursaitė Vilnijos krašto lietuvė, patyrusi Sibiro tremties žiaurumus, visada išlikusi pozityvumo ir giedros nuotaikos asmenybe.

R.Tursaitė mokėsi tuometėje Vilniaus 7-oje vidurinėje mokykloje. baigė Vilniaus universiteto ekonomikos fakultetą. Baigusi studijas, dirbo gamyklose ir finansų ministerijoje, visur pasižymėjo darbštumu ir pareigingumu. Vasario 16-osios, Vilniečių ainių ir kitų organizacijų narė, aktyvi visuomeninkė.

Jos dėka įamžintas ne vienas iškilus Vilniaus ir Vilnijos krašto lietuvis. Reda Tursaitė aktyviai dalyvavo vasario 16 – osios klubo veikloje, kaip senelio 1918 m. vasario 16-osios dienos Nepriklausomybės akto signataro Jono Vileišio atminimo, ypatingai Emilijos Vileišienės ir visų Vileišių puoselėtoja – saugotoja. Jos didelis indėlis, Vileišių vardo įamžinimas – koplytstulpiai, atminimo lentos, vardinės premijos, ugdymo įstaigų vardai, ypatingai paminklai – Kaune Burmistrui J. Vileišiui ir Vilniuje Kosciuškos skvere broliams Vileišiams, kartu su istoriku Jonu Aniču parengta ir išleista Vileišiada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.