Reagavimo į orlaivių skrydžius prie Baltijos valstybių sienų duomenys: birželio 19–25 d.

Birželio 19–25 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 1 kartą kilo patruliuoti Baltijos jūroje bei 4 kartus kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles pažeidusių Rusijos Federacijos (RF) orlaivių.

Naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naikintuvai F-16.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Naikintuvai F-16.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Krašto apsaugos ministerija

Jun 26, 2023, 9:55 AM

Birželio 19 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti RF orlaivį AN-30, skridusį tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžusį atgal į RF Kaliningrado sritį.

Orlaivis skrido be skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Birželio 20 d. NATO oro policijos naikintuvai atliko patruliavimą Baltijos jūroje.

Birželio 20 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti du RF orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžusius atgal į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Taip pat atpažino ir palydėjo RF orlaivį TU-134, skridusį tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Birželio 22 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti du RF orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžusius atgal į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Taip pat atpažino ir palydėjo RF orlaivį TU-134, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Birželio 23 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti RF orlaivį IL-76, skridusį tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.