G. Landsbergis su D. Kuleba aptarė NATO viršūnių susitikimą Vilniuje: ragina nekartoti praeities klaidų

Iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje liekant mažiau nei dviem savaitėms, Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sako, kad dabar pagrindinis Ukrainos tikslas yra aiškiai išdėstyti savo lūkesčius Aljanso susitikimui. D. Kulebai pritaria ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 3:43 PM

„Tęsdamas mūsų bendradarbiavimą artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, bendravau su G. Landsbergiu. Dabar pagrindinė užduotis yra sukurti kuo tikslesnę formuluotę Ukrainos narystės Aljanse perspektyvos klausimu. Skeptikai neturi kartoti savo pirmtakų 2008 metais padarytų tragiškų klaidų“, – asmeninėje Twitter paskyroje trečiadienį rašė D. Kuleba.

D. Kulebos pozicijai įrašu pritarė ir G. Landsbergis. Ministras pabrėžė, kad dabartinė situacija Europoje reikalauja drąsių sprendimų.

„Dmytro teisus. Mūsų pagrindinė užduotis Vilniaus NATO susitikime bus ištaisyti praeities klaidas. Ukrainos teisėta vieta – NATO ir tai yra mūsų užduotis – iš Aljanso vidaus nutiesti aiškų kelią Ukrainai į narystę. Dabar ne laikas būti silpniems“, – Tviteryje rašė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad birželio viduryje NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per spaudos konferenciją Berlyne pareiškė, kad nors Aljanso šalys sutinka su tuo, kad Ukraina taps NATO nare, tačiau per Vilniaus viršūnių susitikimą oficialaus jos pakvietimo prisijungti prie Aljanso klausimas nebus svarstomas.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.