VTEK pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administarcijos direktoriaus A. Bužinsko komandiruotės Majamyje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Adomo Bužinsko komandiruotės Majamyje.

VTEK pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administarcijos direktoriaus A. Bužinsko komandiruotės Majamyje.<br>T.Bauro nuotr.
VTEK pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administarcijos direktoriaus A. Bužinsko komandiruotės Majamyje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 3:32 PM

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, apsvarsčiusi gautą pranešimą bei susipažinusi su papildomai surinkta informacija, nusprendė pradėti tyrimą dėl A. Bužinsko veiksmų 2022 m. rugsėjo 10–17 dienomis komandiruotės Jungtinėse Amerikos Valstijose (Majamyje) metu. Nurodytu laikotarpiu A. Bužinskas ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas“, – rašoma trečiadienį išplatintame VTEK pranešime.

Tyrimas pradėtas po to, kai portalas Delfi paskelbė publikaciją. Kaip birželio viduryje skelbė Delfi, A. Bužinskas pernai rudenį, komandiruotės JAV metu, už savivaldybės pinigus išsinuomojo „Ford Mustang“ kabrioletą, juo važiavo į kurortinį miestą.

Kaip pranešė „Delfi“, Lina Koriznienė ir jos tuometinis pavaduotojas, dabartinis sostinės administracijos vadovas A. Bužinskas buvo komandiruoti į JAV, Majamyje, vykusią tarptautinę išmaniojo miesto parodą „Smart city Expo“.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar asmuo, komandiruotės laikotarpiu vykdamas į Ki Vesto miestą, kai tuo metu galbūt turėjo dalyvauti kituose konferencijos Majamyje renginiuose, o vėliau pateikęs savivaldybei apmokėti kelionės į Ki Vestą patirtas kuro bei automobilio parkavimo išlaidas, kurios galbūt nebuvo susijusios su asmens tarnybine veikla, laikėsi Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme įtvirtintų pareigų deklaruojantiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.