Buvęs Raseinių meras A. Bautronis sukėlė eismo įvykį – atsirado kaltinančių, kad iš vietos pasišalino Politikas pateikė savo versiją

Buvęs Raseinių meras, dabartinis tarybos narys Andrius Bautronis pirmadienį pateko į eismo įvykį – jo automobilis trenkėsi į atitvarus. Tiesa, socialiniame tinkle pradėjo plisti informacija, neva buvęs Raseinių vadovas iš įvykio vietos pasišalino. Pats politikas tokias kalbas neigia.

 A.Bautronis.<br> Lrytas.lt koliažas
 A.Bautronis.<br> Lrytas.lt koliažas
 Andrius Bautronis<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Bautronis<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Bautronis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Andrius Bautronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Buvęs Raseinių meras, dabartinis tarybos narys Andrius Bautronis pirmadienį pateko į eismo įvykį – jo automobilis trenkėsi į atitvarus. Tiesa, socialiniame tinkle pradėjo plisti informacija, neva buvęs Raseinių vadovas iš įvykio vietos pasišalino. Pats politikas tokias kalbas neigia.<br>„Facebook“ nuotr.
Buvęs Raseinių meras, dabartinis tarybos narys Andrius Bautronis pirmadienį pateko į eismo įvykį – jo automobilis trenkėsi į atitvarus. Tiesa, socialiniame tinkle pradėjo plisti informacija, neva buvęs Raseinių vadovas iš įvykio vietos pasišalino. Pats politikas tokias kalbas neigia.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 6:00 PM, atnaujinta Jul 3, 2023, 2:01 PM

Pranešimas apie tai, jog A.Bautronis galimai sukėlė eismo įvykį ir nedelsdamas išvažiavo, pasirodė feisbuko grupėje „Kraštiečiai iš Raseinių rajono“.

Įraše teigiama, jog A.Bautronis „labai greitai pasišalino“ iš įvykio vietos, todėl vienam raseiniškiui kilo abejonių, ar nutikusią nelaimę buvęs meras užfiksavo policijoje. Jis pažymėjo A.Bautronį savo įraše ir paprašė šio pasiaiškinti.

Portalui lrytas.lt susisiekus su politiku, šis patvirtino, kad pirmadienį iš tiesų nutiko incidentas – A.Bautronis vienoje gatvėje trenkėsi į ten buvusius atitvarus. Tačiau kartu jis pažymėjo, kad jau įvykdė visas būtinas procedūras.

„Jeigu tai būtų tiesa, jeigu būčiau pasišalinęs, jau būtų atvažiavę, mane suėmę ir uždarę. Ivykus eismo įvykiui informavau atitinkamas institucijas ir tarnybas, užpildėm deklaraciją, informavau draudimą, užregistavau, kad eismo įvykis, nuvežiau automobilį į servisą“, – aiškino A.Bautronis.

Buvęs Raseinių meras tikino dėl eismo įvykio informavęs Kelių priežiūrą, nelaimės vietoje susitiko su jų atstovu.

„Kadangi nukentėjusiųjų nebuvo, policijos informuoti nebereikia, užtenka deklaraciją užpildyti“, – sakė jis.

A.Bautronis taip pat pabrėžė, kad po įvykio nuvyko į ligoninę pasitikrinti blaivumo.

„Buvau blaivus, kad būtų visiems įrodymas“, – tikino politikas.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė portalui lrytas.lt patvirtino, jog policija apie šį incidentą iš tiesų nėra gavusi jokių pranešimų.

Liepos 3 dieną A.Bautronis apie įvykį parašė ir savo „Facebook“ paskyroje.

„Lygiai prieš savaitę ( birželio 26d. )mano padarytas autoįvykis vis dar linksniuojamas žiniaskalaidoje ir soc. erdvėje. Tikrai nebūčiau rašęs šio posto, bet įvykio interpretacijos ir kuriamos istorijos jau tapo nevaldomos. Nesinori įrodinėti, kad esi ne dramblys, bet laikas padėti tam tašką. Istorija labai paprasta, todėl kalbėsiu tik faktais“, – rašė A.Bautronis.

Jis pabrėžė, kad iškart apie įvykį informavo Kelių priežiūrą ir draudimo bendrovę.

„Tą pirmadienį 15 val. turėjau komiteto posėdį Raseinių r. savivaldybėje. Prieš tai per pietus dar laukė susitikimas, todėl prieš 12 val. dienos išvykau į Raseinius. Taip jau nutiko, kad važiuojant per Mūkės tvarkomą tiltelį, dešiniu ratu kliudžiau kelio atitvarą. Tiesiog kelio nelygumas, mašiną šiek tiek sumėtė ir įvyko eismo įvykis. Jo metu nenukentėjo nei žmonės nei kiti automobiliai. Tik mano asmeninis automobilis ir kelio atitvaras. Žinodamas tvarką, kad esant tokioms aplinkybėms policijos kviesti nebūtina, informavau kelių priežiūrą ir draudimą apie eismo įvykį. Iškviečiau techninės pagalbos automobilį. Akivaizdu, kad aš nei kur bėgau, nei ką. Tiesiog laukiau. Autoįvykio vietoje su atvykusiu kelių priežiūros Raseinių skyriaus atstovu užpildėme deklaraciją. Tuomet buvo išvežtas automobilis. Kaip ir planavau 15 val. dalyvavau komiteto posėdyje, po jo bendravau su savivaldybės darbuotojais“, – teigė A.Bautronis.

Politikas piktinosi, kad įvykio vakarą socialiniuose tinkluose jau vyko diskusijos dėl eismo įvykio.

„Niekam nebuvo įdomi informacija ar nesusižeidžiau, tačiau buvo pradėti skleisti gandai, kad buvau girtas vėliau, kad gal maigiau telefoną ir todėl įvyko avarija. Niekada nedalyvavau jokiose sąmokslo teorijose todėl ir šį kartą nutariau užkirsti kelią bet kokioms interpretacijoms, – teigė A.Bautronis. – Padėjau žmonai užmigdyti vaikus ir neapsikentęs šio šmeižto apie 24 val. nakties nuvykau į Raseinių ligoninės skubios pagalbos skyrių, kad manu būtų nustatytas blaivumas. Sakysite, kodėl nuvykau tik praėjus12 val. nuo eismo įvykio ? Tikrai ne dėl to , kad turėčiau ką slėpti, bet pirmą kartą gyvenimą susidūriau su situacija, kai turiu gintis nuo tokių absurdiškų kaltinimų. Pamoka man ateičiai, kad nesvarbu kokia situacija, kviesti policiją ir prašyti nustatyti blaivumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.