„Vilnius pride“ eitynėse – T. V. Raskevičiaus bučinys A. Kandrotui-Celofanui

Šeštadienį sostinėje praūžė LGBTQ+ bendruomenės ir jos palaikytojų eisena už lygybę „Vilnius Pride 2023“.

Eitynes vainikavo T.V.Raskevičiaus bučinys  A.Kandrotui.<br>Lrytas.lt koliažas
Eitynes vainikavo T.V.Raskevičiaus bučinys  A.Kandrotui.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 2:46 PM, atnaujinta Jul 2, 2023, 6:52 PM

Nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos iki Katedros aikštės žygiavę eisenos dalyviai nusiuntė savo žinutę Lietuvai, tačiau renginyje netrūko ir netikėtumų.

Eisenos dalyviams pasiekus Katedros aikštę, juos pasitiko aršiai nusiteikę protestuotojai su Lietuvos vėliavomis ir LGBTQ+ bendruomenę žeminančiais plakatais. Netrūko apsižodžiavimų ir riksmų, tačiau vienas įvykis susirinkusiuosius ypač privertė aiktelėti.

Po eisenos prie protestutojų pasirodžiusį parlamentarą, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių pasitiko riaušių prie Seimo byloje figūruojantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Šis netrukus pribėgo prie Seimo nario, norėdamas jam papriekaištauti, tačiau T.V. Raskevičiaus, panašu, tai neišgąsdino.

A.Kandrotui panorėjus su T.V.Raskevičiumi nusifotografuoti, šis aktyviam protestuotojui pakštelėjo į skruostą.

Šis Seimo nario gestas neliko nepastebėtas – aplink susirinkusi minia ėmė ploti ir šaukti – tiesa, juoko nesulaikė ir pats A.Kandrotas.

„Vis dar einam“, – tokiu pareiškimu šeštadienį sostinėje praūžė LGBTQ+ bendruomenės ir ją palaikančiųjų eitynės „Vilnius Pride 2023“. Šis renginys vainikavo visą birželį besitęsusį vadinamąjį „Pride month“, kuris homoseksualiems, biseksualiems ar translyčiams žmonėms yra ypač svarbus.

Pagrindinė „Vilnius Pride 2023“ žinia, pasak eitynių organizatorių, yra ta, jog LGBTQ+ bendruomenė „vis dar eina“ tam, kad būtų užtikrintos jų teisės.

„2023-ieji, o mes vis dar einam. LGBTQ+ žmonės turi išgyventi ne tik globalias ir lokalias krizes, augančias maisto, nuomos, pragyvenimo kainas, bet ir diskriminaciją, teisinį neužtikrintumą, mūsų tapatybių kvestionavimą. Metai iš metų situacija Lietuvoje beveik nesikeičia, o mūsų balsai kalbant apie mūsų pačių gyvenimus – negirdimi“, – rašoma renginio kvietime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.