A. Armonaitė: civilinės sąjungos priėmimas yra ir prezidento atsakomybė

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad Civilinės sąjungos priėmimas Seime yra plati politinių partijų, taip pat ir prezidento Gitanos Nausėdos, atsakomybė. Ji akcentavo, kad tam, jog būtų priimtas įstatymas reikia įveikti didelį pasipriešinimą ir matematika nėra palanki, tačiau Civilinės sąjungos įteisinimas dar esant šios kadencijos Seimui yra įmanomas.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-01 11:43

„Dėl ligos, deja, į eitynes (LGBTQ+ bendruomenės eitynės „Vilnius Pride 2023“ – ELTA) neprisijungsiu, tačiau mūsų Laisvės partija komanda ten tikrai bus.

Darome viską, kas mūsų jėgose, kad Civilinės sąjungos įstatymas būtų priimtas. (...) Liko vienas balsavimas. Ir nepaisant to, kad matematika nėra palanki, esu tikra, kad prie tam tikrų aplinkybių, priėmimas ir šiame Seime yra įmanomas“, – savo feisbuko paskyroje teigė A. Armonaitė.

„Čia yra plati politinių partijų, esančių dabartiniame Seime, atsakomybė. Nuo LSDP iki TSLKD. Iki Prezidento. Tuo tarpu translyčiai asmenys vis dar išlieka viena pažeidžiamiausių grupių, Teisingumo ministrei Ewelina Dobrowolska, jau prieš porą metų priėmus sprendimą translyčiai asmenys gali pasikeisti asmenvardžius dokumentuose“, – pažymėjo ji.

A. Armonaitė akcentavo, kad įvykę pokyčiai priėmus sprendimą dėl translyčių asmenų asmenvardžių dokumentuose yra tik didelio darbo pradžia, kurį reikia padaryti.

„Tačiau tai tik didelio darbo, kurį kartu turime padaryti pradžia. Nuo lyties keitimo sureguliavimo iki švietimo ir sveikatos apsaugos, reikia padaryti daugiau – mes Jus girdime“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Galiausiai politikė tikino suprantanti šeštadienį vyksiančių LGBTQ+ bendruomenės eitynių Vilniuje norą atsisakyti verslo ir politinės reklamos renginyje, tačiau pabrėžė, kad politiniams pokyčiams reikia plačios paramos.

„Politiniams pokyčiams pasiekti reikės ir plačios politinių partijų, ir verslo organizacijų paramos. Tikiu, kad ne vienas šiandien dalyvaus ir bus kartu su Lietuvos LGBT+ bendruomene“, – tvirtino ji.

ELTA primena, kad šeštadienį Vilniuje – LGBTQ+ bendruomenės eitynės „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“.

Renginį organizuoja Lietuvos trans žmonių teisių ir savitarpio paramos asociacija „Trans Autonomija“ ir pilietinės visuomenės iniciatyvos „Demonstruokimės“.

Anot protesto organizatorių, renginyje bus keliami teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumo, teisės į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą klausimai. Taip pat bus kalbama apie cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimą bei visavertę apsaugą nuo diskriminacijos.

Gegužės mėnesį Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.