G. Nausėda pasisakė apie LGBTQ+ eitynes: visi nusipelno savo teisės į civilizuotus santykius

Šeštadienį Vilniuje pasibaigus LGBTQ+ bendruomenės eitynėms „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“, kuriose, be kita ko, raginta Lietuvoje įteisinti civilinę partnerystę, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad teisę į „civilizuotus santykius“ turi visi.

Gitanas Nausėda.<br>LRP/E.Kinaičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>LRP/E.Kinaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-01 19:00

„Visi nusipelno savo teisės į civilizuotus santykius. Galvoju, kad šitas problemas mes išspręsime. Kol kas mes ginčijamės, kokiu būdu geriausia tai spręsti. Viskas yra tvarkoje, nematau, kodėl turime priešinti atskirų žmonių interesus“, – TV3 televizijai šeštadienį sakė G. Nausėda, dalyvavęs globojančių šeimų festivalyje „Čia gera augti“, kuris vyko tuo pat metu kaip ir LGBTQ+ eitynės.

„Šiandien man norėjosi būti čia, nes vaikai yra mūsų ateitis“, – teigė prezidentas.

ELTA primena, kad „Vilnius Pride 2023“ protesto akcija prasidėjo vidurdienį prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, jos dalyviai žygiavo Gedimino prospektu žygiavo į Katedros aikštę, kur buvo sakomos bendruomenės narių, už jų teises pasisakančių visuomenės veikėjų kalbos.

Jose pabrėžtos LGBTQ+ asmenims aktualios teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumo, teisės į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą problemos, kalbėta apie cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimą bei visavertę apsaugą nuo diskriminacijos.

Valdančiosios daugumos partijų inicijuotas Civilinės sąjungos įstatymo projektas šiuo metu svarstomas Seime. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą. Projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.