G. Nausėda: dėkoju Latvijos prezidentui už glaudų bendradarbiavimą

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su kadenciją baigiančiu Latvijos prezidentu Egilu Levitu.

Gitanas Nausėda<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 2:51 PM

Pasak Prezidentūros, šalies vadovas padėkojo Latvijos prezidentui už glaudų abiejų valstybių bendradarbiavimą bei asmeninį indėlį į Lietuvos ir Latvijos santykių puoselėjimą.

„Galime pasidžiaugti puikiais politiniais, ekonominiais ir kultūriniais ryšiais, kartu įgyvendintomis iniciatyvomis remiant Ukrainą bei Baltarusijos žmones, stiprinant energetinį savarankiškumą, puoselėjant istorinę atmintį“, – sakė G. Nausėda.

Lietuvos vadovas pabrėžė labai vertinantis ne kartą išsakytą Latvijos prezidento poziciją dėl bendro abiejų šalių baltiškojo paveldo, istorinės patirties ir sovietinės okupacijos paliktų žaizdų, taip pat dėl iš to išplaukiančio vienodo regioninio ar tarptautinio saugumo situacijos vertinimo, Europos Sąjungos svarbos ir transatlantinių ryšių.

Latvija visada buvo tvirta ir patikima Lietuvos kaimynė, draugė bei sąjungininkė. Neabejoju, jog mūsų dvišaliai santykiai ir toliau stiprės, o bendradarbiavimas visose srityse bus dar glaudesnis“, – teigė prezidentas.

Šalių vadovai taip pat aptarė tolesnę paramą Ukrainai, svarbiausius artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikslus, būtinybę siekti agresorės Rusijos atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus, toliau stiprinti sankcijas Rusijai bei jos satelitei Baltarusijai, nurodoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

ELTA primena, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.