Policijos departamentas: pareigūnai, užtikrinantys viešąją tvarką NATO viršūnių susitikime, gaus tinkamą atlygį

Kaip praneša Policijos departamentas, susitikime su profesinių sąjungų atstovais aptarti darbo organizavimo, laiko planavimo ir apmokėjimo principai, kurie bus taikomi užtikrinant viešąją tvarką NATO viršūnių susitikimo metu.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 3:21 PM

„Esame pasirengę tinkamai įvertinti ir atlyginti pareigūnams, kurie NATO viršūnių susitikimo metu užtikrins viešąją tvarką, taip pat atlyginti tiems pareigūnams, kurie liks dirbti savo teritorijose ir pavaduos į sostinę komandiruotus kolegas“, – sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad pareigūnų pamainos bus organizuojamos po 12 val. Iš jų 8 val. tiesioginių užduočių vykdymas bus apmokamos įprastu tarifu, o visas kitas dirbtas laikas bus apmokamas kaip viršvalandinis darbas.

Be to, esant būtinybei, pareigūnams dirbus viršvalandžius ar nakties metu, bus apmokama teisės aktų nustatyta tvarka. Taip pat kaip viršvalandžiai bus apmokėtas ir vykimo laikas pareigūnams, kurių nuolatinė tarnybos vieta yra kituose miestuose.

Pasak Policijos departamento, taip pat bus priimti atskiri sprendimai dėl papildomo atlyginimo pareigūnams, kurie šio renginio metu liks dirbti savo prižiūrimose teritorijose.

ELTA primena, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.