A. Armonaitė: šis Seimas gali priimti Civilinės sąjungos įstatymą – reikia, kad tam netrukdytų dalis valdančiųjų

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad sunkiai kelią besiskinantis Civilinės sąjungos įstatymas šiame Seime gali būti priimtas. Tik, akcentuoja ji, yra būtinos tam tikros aplinkybės.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-07-05 17:46

„Aš manau, kad prie tam tikrų aplinkybių yra įmanoma priimti šį įstatymą ir šiame Seime. Tačiau tai yra platesnė – partijų atsakomybė. Nuo socialdemokratų ir Liberalų sąjūdžio iki Tėvynės sąjungos. Taip pat ir prezidento palaikymas yra labai svarbus“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Pažymėdama, kad tos pačios lyties asmenų santykius reglamentuojantis įstatymas yra priklausomas nuo plataus politinių partijų palaikymo, A. Armonaitė viliasi, kad keisis ir kai kurių valdančiosios daugumos kolegų požiūris.

„Norėtųsi platesnio Tėvynės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio palaikymo – ar bent jau susilaikymo nuo aktyvaus trukdymo“, – teigė ji.

„Yra Seimo nariai, ne tik opozicijoje, kurie proaktyviai trukdo šiam įstatymui. Bent jau susilaikytų nuo trukdymo, nes situacija (priėmus įstatymą – ELTA) niekaip Lietuvoje nepablogės“, – pridūrė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip dviejų partnerių savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius. Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą anksčiau yra išsakęs ir prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas