G. Nausėda: niekam nesu pažadėjęs, kad elgsiuosi pagal gero etiketo taisykles

Prezidentas Gitanas Nausėda neatmeta galimybės vetuoti Vilniaus NATO viršūnių susitikimo deklaracijos tekstą, jeigu siūlomi sprendimai ir formuluotės neatlieps Lietuvos interesų.

Gitanas Nausėda.<br>ELTA/T.Vinicko nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>ELTA/T.Vinicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-05 22:03, atnaujinta 2023-07-06 00:56

„Jeigu atitinka, nemojuosiu (veto teise – ELTA), bet jeigu neatitinka, mojuosiu. Tikrai niekam nesu pažadėjęs, kad elgsiuosi pagal numatytas gero etiketo taisykles. Kartais etiketą reikia pažeisti, bet tam turi būti rimtas pagrindas“, – LRT televizijai trečiadienį sakė G. Nausėda.

„Čia kalbama apie labai rimtus dalykus, šie klausimai susiję su mūsų saugumu ir jeigu kažkokie dalykai kirsis su mūsų saugumo interesais, net ir tas faktas, kad esame renginio šeimininkai, neatima iš mūsų teisės kelti klausimą kur kas aštriau“, – pažymėjo prezidentas.

Prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė antradienį pažymėjo, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje G. Nausėda turėtų teisę jį vetuoti. Vis dėlto, anot A. Skaisgirytės, paprastai į tokius vetavimus Aljanse nežiūrima labai palankiai.

ELTA primena, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.