„Litexpo“ baigė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui

Parodų ir kongresų centras „Litexpo“ užbaigė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui – penktadienį patalpas ir visą teritoriją perėmė NATO tarptautinio sekretoriato atstovai, rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

LITEXPO<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LITEXPO<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 9:20 AM

„Po dvi dienas trukusio patikrinimo šiandien išgirdome galutinę NATO atstovų išvadą – visos viršūnių susitikimui pastatytos ir pritaikytos patalpos, inžineriniai bei technologiniai sprendimai atitinka NATO reikalavimus. Nuo šiandien „Litexpo“ teritoriją perima NATO atstovai, o už jos saugumą bus atsakingi Valstybės apsaugos tarnybos pareigūnai“, – sakė laikinai einantis pareigas „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius.

Skelbiama, kad NATO viršūnių susitikimui iš viso įrengta 24 000 kv. m erdvių, tarp jų – ir naujai pastatyti laikini paviljonai lauko teritorijoje, naujai įrengta 2 000 darbo vietų.

Atsižvelgiant į griežčiausius NATO reikalavimus pritaikyta visa „Litexpo“ infrastruktūra: vėdinimo, IT sistemos, saugumo užtikrinimas ir kt. Planuojama, kad liepos 11–12 d. vyksiančiame NATO viršūnių susitikime dalyvaus apie 5 000 asmenų.

Saugumui užtikrinti „Litexpo“ ekspozicijų salėse buvo įrengta itin techniškai sudėtinga „namo name“ konstrukcija – specialiai viršūnių susitikimui pritaikytos erdvės, kuriose įrengtos posėdžių ir spaudos konferencijų salės, delegacijų susitikimų ir darbo kambariai, paruošta atskira erdvė, kurioje nuolat dirbs iki 2000 Lietuvos ir užsienio žiniasklaidos atstovų.

Neoficialias susitikimo patalpas puoš lietuvio dailininko Kazio Varnelio darbai, informuojama pranešime.

ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.