JAV prezidentas J. Bidenas Vilniaus universitete sakys viešą kalbą

Liepos 12 d., kitą trečiadienį, pasibaigus NATO Viršūnių susitikimui, JAV prezidentas Joe Bidenas sakys viešą kalbą Vilniaus universitete.

J. Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 4:29 PM, atnaujinta Jul 8, 2023, 4:47 PM

„Esu sujaudintas ir visai nesistebiu, kad prezidentas J. Bidenas pasirinko kreiptis į lietuvius šiuo svarbiu metu, nes Vilniuje vyksta NATO viršūnių susitikimas.

Lietuva yra artima sąjungininkė ir partnerė, o ryšys tarp mūsų šalių yra stipresnis nei bet kada. Nekantrauju dalyvauti šiame istoriniame įvykyje kartu su Lietuvos žmonėmis“, – sakė JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas.

„Didžiuojamės, kad JAV prezidentas svarbiai savo kalbai pasirinko Vilniaus Universitetą. Tai pabrėžia, kad Universitetas yra ne tik mokslo, bet ir pilietinių susibūrimų, svarbiausių šalies ir pasaulio diskusijų bei įvykių vieta“, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Skelbiama, kad renginys bus atviras visuomenei.

Vilniaus universitete JAV prezidentas lankosi pirmą kartą, anksčiau VU viešėjo Laura Bush – 43-ojo JAV prezidento George'o Busho žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.