V. Čmilytė-Nielsen vyksta vizito į Latviją: dalyvaus 150-ojoje Latvijos Dainų šventėje

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sekmadienį Latvijos Saeimos pirmininko Edvardo Smiltenio kvietimu išvyksta dviejų dienų darbo vizito į Rygą.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2023, 8:30 AM

Pranešama, kad liepos 9 dieną parlamento vadovė susitiks su naujuoju Latvijos prezidentu Edgaru Rinkevičiumi ir dalyvaus didžiausio Latvijos kultūrinio gyvenimo renginio – Dainų šventės – baigiamajame koncerte.

„150-oji Latvijos dainų šventė svarbi ne tik mūsų broliams ir sesėms latviams, bet ir visoms šią unikalią tradiciją puoselėjančioms Baltijos valstybėms – mūsų bendromis pastangomis 2008 metais Baltijos valstybių dainų ir šokių šventės įrašytos į UNESCO reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Be to, tai bus proga bene paskutinį kartą su kitų valstybių parlamentų pirmininkais prieš pat Vilniaus NATO viršūnių susitikimą išreikšti paramą Ukrainai dėl NATO narystės siekio“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Liepos 10-ąją, antrąją darbo vizito dieną, Seimo pirmininkė taip pat dalyvaus įvairių formatų susitikimuose su Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos ir Ukrainos parlamentų pirmininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.