Policija aiškinasi situaciją dėl per NATO susitikimą galimai nepraleisto ir mirusio vyro: klaustukų dar yra

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tikina, kad bus išsiaiškintos visos aplinkybės dėl Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu fiksuoto įvykio, kai galimai dėl eismo ribojimus prižiūrinčių policijos pareigūnų atsakomybės laiku Lazdynų ligoninės nepasiekusiam 41 metų vyrui sustojo širdis.

NATO viršūnių susitikimas, užtvara.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
NATO viršūnių susitikimas, užtvara.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
NATO viršūnių susitikimas, užtvara.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
NATO viršūnių susitikimas, užtvara.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-14 09:31, atnaujinta 2023-07-14 09:37

„Aš žinau apie šį įvykį. (...) Tikrai išsiaiškinsime iki galo ir, matyt, informuosime visuomenę, kokios buvo to tikrosios aplinkybės. Šiandieną kalbant iš to, ką žinau, matyt, būtų sudėtinga suprasti galimus pareigūnų veiksmus“, – LRT radijui teigė R. Požėla.

„Jeigu jie matė akivaizdžių sveikatos problemų turintį asmenį ir nesiėmė priemonių, kažkaip man nelabai tikisi...“ – sakė jis.

R. Požėla patikino, kad policijos pareigūnai turėjo iš anksto parengtas instrukcijas, kaip jiems elgtis vienokioje ar kitokioje situacijoje.

„Reikia suprasti, kokios buvo ir situacijos. Tiesiog, kortežai vyksta, saugumas turi būti užtikrintas nepriekaištingai. Tiesiog, policijos pareigūnai turėjo iš anksto parengtas instrukcijas, planus ir jie turėjo tokioje situacijoje užtikrinti tokių planų veikimą“, – akcentavo generalinis policijos komisaras.

„Jeigu tikrai būtų buvusi tokia situacija, pagal visas instrukcijas – kiekvienas pareigūnas turi savo vyresnįjį, jis turi dar vyresnįjį – tikrai individualiai tie klausimai vienaip ar kitaip turėjo būti sprendžiami“, – patikino jis.

Kaip skelbė portalas 15 min, pirmąją NATO viršūnių susitikimo dieną vos keli šimtai metrų nuo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Lazdynuose mirė vos 41 metų sulaukęs vyras.

Kaip portalui teigė policijos pareigūnai, vyras buvo gaivintas medikų. Tačiau įvykio vietoje buvę artimieji portalui 15 min tikino, kad prie ligoninės budėję policijos pareigūnai atsisakė praleisti jau dūstantį vyrą gabenančią jo motiną ir liepė vykti apylanka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.