Dėl „Wagner“ grėsmės – sarkastiškas A. Anušausko vertinimas: „Baikime baimintis savo šešėlio“

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį sureagavo į dalies piliečių raginimus Lietuvai imtis papildomų saugumo priemonių dėl Baltarusijoje dislokuotos samdinių grupuotės „Wagner“ keliamos grėsmės.

Arvydas Anušauskas.<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 4:43 PM

„Estija tveria, o ką mes? Latvija stato, o kur mes? Lenkija permeta, o kodėl mes? Ko gero, patys dažniausi klausimai šiuo metu.

Vagnerininkų emblemoje yra kaukolė – oi, kaip baisu... Tokių emblemų galima ir daugiau pasigaminti, bet kaip tai pakeičia samdinių aprūpinimą amunicija (nėra), sunkiąja technika (paliko Rusijoje) ir pagaliau smegenimis (niekada neturėjo)?

A.Lukašenka vos nulaiko J.Prigožiną, o V.Putinas vos nulaiko A.Lukašenką? Ane? Jau patikėjot? Juk dar yra „baisioji“ Tik Tok'o armija, kuri niekaip nepasiekia kovos lauko“ – sarkastiškai savo feisbuko paskyroje rašė ministras.

A.Anušauskas paragino informaciniame kare skirti realius dalykus nuo dezinformacijos.

„Lenkijos kariuomenės pastovios dislokacijos vietos iki neseno laiko buvo ne rytinėje šalies dalyje, o centrinėje ir vakarinėje. Tam buvo ir istorinės priežastys. Pastaraisiais metais Lenkija daug daro didindama savo kariuomenę, kurdama naujus dalinius rytinėje šalies dalyje 50–150 km nuo sienos, kur mato grėsmes.

Palyginimui sugrįžkime prie Lietuvos, kurioje kariniai daliniai išsidėstę 20, 30, 40, 50, 80 km nuo potencialaus agresoriaus sienos. Tad iš esmės greta sienos budi mūsų aukštos parengties greito reagavimo batalionai, jau nekalbant apie kitus karinius dalinius, SOP.

Nepamirštam ir sąjungininkų amerikiečių, kurie kartu su su mūsų kariais yra 15–20 km nuo sienos Pabradės poligono lauko stovyklose“, – dėstė ministras.

„Tad baikim šokti pagal dezinformacines žinutes“, – pridūrė jis.

Anot ministro, per pastaruosius metus Lietuvos kariuomenės, o ir sąjungininkų, galimybės ir ugnies galia ženkliai pasikeitė.

„Turime realias galimybes iš šarvuotos technikos naikinti kelis šimtus šarvuotų ir nešarvuotų taikinių vienu metu, iki tankų imtinai.

Karinis mobilumas ir gebėjimas greitai pervežti amuniciją ir kitus karinius krovinius padidėjo kelis kartus, šiais metais stipriai plečiasi mūsų gebėjimai naikinti artimu nuotolių taikinius ore, ženkliai pasididinome amunicijos ir kitas reikalingas atsargas...

Pagaliau nepamirškime, kad esame viso NATO aljanso gynybinės sistemos dalis.

Todėl baikim baimintis savo šešėlio, o pasistenkim bent jau nenuvertinti mūsų kariuomenės galimybių, kuri per artimiausius 1–3 metus sukurs ir dar papildomus ar visiškai naujus pajėgumus – HIMARS, NASAMS, elektroninės kovos ir kt“, – ragino A.Anušauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.