Globalių Lietuvos profesionalų susibūrimo akiratyje – Lietuvos tarptautinė sėkmė

Kasmet lietuvių kilmės verslo, mokslo ir kitų sričių profesionalai susiburia Vilniuje diskutuoti valstybės pažangos ir ekonominės plėtros klausimais. Šiemet liepos 27 d. vyksiantis renginys „Summer Gathering“ sutelks globalius Lietuvos lyderius iš daugiau nei 20 valstybių gvildenti klausimą, kaip Lietuvai siekti sėkmės pasaulinėje arenoje.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Shayan Ali.
Shayan Ali.
Rektorius dr. Dalius Misiūnas.
Rektorius dr. Dalius Misiūnas.
Marija Šaraitė.
Marija Šaraitė.
Lina Plioplytė.
Lina Plioplytė.
Inga Minelgaitė.
Inga Minelgaitė.
Daumantas Dvilinskas.
Daumantas Dvilinskas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 6:07 PM, atnaujinta Jul 26, 2023, 10:58 AM

„Šių metų temą – tarptautinės sėkmės link – įkvėpė pasirinkti vienas svarbių Lietuvos pasiekimų. Kalbu apie patekimą į laimingiausių pasaulio šalių top 20-uką, remiantis Jungtinių Tautų Organizacijos tyrimu. Nuo šios idėjos iki renginio užfiksavome dar bene 10 tarptautinių studijų ir reitingų, kuriuose Lietuva kyla į viršų ar net pasaulinės lyderystės pozicijas“, – dalinasi „Global Lithuanian Leaders“ direktorė Marija Šaraitė.

Renginio organizatoriai „Global Lithuanian Leaders“ pasistengė, kad renginio dalyviai ne tik klausytų diskusijų, bet ir aktyviai įsitrauktų į darbą grupėse. Diskusiją apie tarptautinius talentus moderuos koinvesticinio fondo „Coinvest Capital“ vadovė Viktorija Trimbel, o savo mintimis dalinsis „TransferGo“ vadovas Daumantas Dvilinskas, Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė, Lietuvos garbės konsulė Islandijoje prof. Inga Minelgaitė ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Dalius Misiūnas.

Darbui grupėse renginio dalyviai galės pasirinkti jiems artimiausią temą ir gvildenti tarptautinės sėkmės temą gyvybės mokslų, energetikos transformacijos ir verslo-mokslo bendradarbiavimo srityse. Taip pat vyks potencialių ateities Lietuvos sėkmės idėjų pristatymai – nuo 3D organų kūrimo medicinoje ir emocinės sveikatos iki pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos.

Dienos diskusijų dalį, kuri vyks ISM universiteto atgaivintame istoriniame pastate Gedimino prospekte – buvusiame centriniame pašte, vainikuos Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Aleksandro Abišalos, „Continental Automotive Lithuania“ vadovo Shayan Ali ir globalios apdovanotos režisierės Linos Plioplytės neformalus pokalbis apie globalią Lietuvą ir tęstinę jos kelionę sėkmės link. Baigiamąjį žodį tars ypatingas renginio svečias – profesorius Vytautas Landsbergis.

Kontaktų ir bendravimo vakarui organizatoriai kvies persikelti į Nacionalinę dailės galeriją, kur visų lauks globalių Lietuvos menininkų Nomedos ir Gedimino Urbonų parodos „Dalinai užpelkinta institucija“ pristatymas.

Renginio organizatorius „Global Lithuanian Leaders“ yra nevyriausybinė organizacija, jungianti tūkstančius lietuvių diasporos profesionalų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.