K. Bartoševičiaus advokatas: turime priekaištų ir prašymų

Seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus kaltinamas buvęs Seimo narys Kristijonas Bartoševičius neigia kaltę dėl visų jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų, Eltai patvirtino buvusio parlamentaro advokatas Olegas Šibkovas. Jis taip pat teigė, kad jo ginamasis turi priekaištų dėl to, kaip ir kokiu būdu buvo renkami duomenys tyrimui.

K. Bartoševičius. <br>TS-LKD nuotr.
K. Bartoševičius. <br>TS-LKD nuotr.
K. Bartoševičius. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
K. Bartoševičius. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
K. Bartoševičius. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
K. Bartoševičius. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
K. Bartoševičius. <br>T.Bauro nuotr.
K. Bartoševičius. <br>T.Bauro nuotr.
K. Bartoševičius. <br>M. Pata
K. Bartoševičius. <br>M. Pata
K. Bartoševičius. <br>V. Skaraičio nuotr.
K. Bartoševičius. <br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gytis Pankūnas

Jul 25, 2023, 1:44 PM

„Galiu patvirtinti, kad jis (K. Bartoševičius – ELTA) nepripažįsta savo kaltės dėl visų jam inkriminuojamų epizodų“, – sakė O. Šibkovas.

Jis patvirtino, kad K. Bartoševičius antradienį gavo iš teisėsaugos kaltinamąjį aktą, kuriame nurodoma, kokiomis nusikalstamomis veikomis jis yra kaltinamas.

K. Bartoševičiaus advokatas teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu jis su ginamuoju jokių prašymų teismams neteikė, tačiau pažymėjo, jog prašymų bylos teisminio nagrinėjimo metu tikrai turės. O. Šibkovas akcentavo neturintis priekaištų teisėsaugai dėl to, jog buvo paviešinta informacija apie prieš K. Bartoševičių pradėtą ikiteisminį tyrimą. Jis pažymėjo, kad su buvusiu Seimo nariu jie turi priekaištų teisėsaugos institucijoms dėl to, kokiu būdu buvo renkama informacija tyrimui.

„Grynai dėl to priekaištų, kad buvo atskleista, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, mes neturime, nes suprantame, jog reikėjo kreiptis į Seimą, yra viešas asmuo, tai ta informacija vis tiek turėjo būti atskleista, tačiau, kokiu būtent būdu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kokiu būdu buvo renkami pirminiai duomenys, tai taip, mes turime dėl to kritikuotinų aspektų“, – aiškino advokatas.

Jis teigė, kad konkretūs priekaištai ir prašymai dėl teisėsaugos darbo bus įvardyti bylos teisminio nagrinėjimo metu.

Generalinė prokurorė N. Grunskienė antradienį paskelbė, jog baigus ikiteisminį tyrimą dėl K. Bartoševičiaus galimai įvykdytų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus, byla perduoda Panevėžio apygardos teismui.

Kaip Eltai sakė K Bartoševičiaus advokatas O. Šibkovas, jie su savo ginamuoju prašys bylą perduoti nagrinėti Vilniaus apygardos teismui, mat pats, anot jo, kaltinamasis gyvena sostinėje ir jam dalyvauti bylos posėdžiuose šiame teisme būtų patogiau.

ELTA primena, antradienį generalinė prokurorė N. Grunskienė pranešė, jog liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. Kaip teigė generalinė prokurorė, K. Bartoševičius byloje kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.