N. Grunskienė: nematau pagrindo perduoti K. Bartoševičiaus bylą Vilniaus apygardos teismui

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė nemato pagrindo patenkinti seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus advokato išsakyto pageidavimo bylą iš Panevėžio apygardos teismo perkelti nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nida Grunskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-25 22:05

„Man sunku atsakyti, kodėl buvo byla perduota Panevėžio apygardos teismui. O kaip bus nagrinėjama – jeigu bus toks prašymas, teismas spręs. Pagrindo perduoti bylą į Vilniaus teismą aš nematau, bet sprendžia teismas“, – LRT televizijai teigė N. Grunskienė.

Ji taip pat pažymėjo neįsivaizduojanti šios bylos viešo nagrinėjimo, nors to tikina prašysianti kaltinamoji pusė.

„Dauguma tokių bylų yra nagrinėjama uždarame teismo posėdyje, kadangi tai yra vaikai, tai yra vaikų parodymai, o tai yra parodymai, susiję su seksualiniu išnaudojimu“, – sakė N. Grunskienė.

„Aš neįsivaizduoju tokios bylos viešo nagrinėjimo. Vaikų konfidencialumas būtų neužtikrintas ir parodymai taip pat. Aš neįsivaizduoju tokios bylos nagrinėjimo viešame teismo posėdyje“, – akcentavo generalinė prokurorė.

N. Grunskienė mano, kad byloje yra surinkta pakankamai duomenų, kad K. Bartoševičiui iškelta byla baigtųsi kaltinamuoju nuosprendžiu.

„Prokuroras yra įsitikinęs, kad byloje yra surinkta pakankamai duomenų kaltinamojo, įtariamojo tuo metu, kaltei pagrįsti. Jisai skelbia jį apie ikiteisminio tyrimo pabaigą. Tai aš manau, kad prokuroras įsitikino, kad pakankamai yra duomenų, todėl ta byla jau yra teisme“, – sakė ji.

Generalinė prokurorė taip pat pažymėjo nematanti pagrindo griežtinti šiuo metu K. Bartoševičiui taikomas kardomąsias priemones.

ELTA primena, antradienį generalinė prokurorė N. Grunskienė antradienį pranešė, jog liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. Kaip teigė generalinė prokurorė, K. Bartoševičius byloje kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė šių metų sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

Seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus kaltinamas buvęs Seimo narys Kristijonas Bartoševičius neigia kaltę dėl visų jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.