Teismas panaikino A. Kandrotui ir A. Lobovui skirtą namų areštą

Vilniaus apygardos teismas nusprendė panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą 2021 m. riaušių prie Seimo bylos kaltinamiesiems Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas, ir Andrejui Lobovui skirti namų areštą.

 A. Kandrotas-Celofanas ir A. Lobovas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A. Kandrotas-Celofanas ir A. Lobovas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A. Kandrotas-Celofanas.<br> O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 A. Kandrotas-Celofanas.<br> O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 A. Lobovas.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 A. Lobovas.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 A. Kandrotas-Celofanas ir A. Lobovas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A. Kandrotas-Celofanas ir A. Lobovas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 2:15 PM, atnaujinta Jul 25, 2023, 2:35 PM

Riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas A. Kandrotui-Celofanui ir A. Lobovui už savavališką pasišalinimą iš teismo posėdžio birželį nutarė skirti pinigines baudas ir pritaikyti kardomąją priemonę – namų areštą.

A. Lobovui namų areštas buvo paskirtas, šią kardomąją priemonę pakeičiant vietoje anksčiau taikytos, tai yra vietoje rašytinio pasižadėjimo neišvykti.

Abu asmenys buvo įpareigoti nuo 21 val. iki 6 val. būti savo gyvenamojoje vietoje, numatytas kardomosios priemonės taikymo laikotarpis – 6 mėnesiai.

Sprendimą dėl namų arešto skyrimo abu kaltinamieji apskundė Vilniaus apygardos teismui. Pastarasis nutarė tenkinti A. Kandroto ir A. Lobovo skundus ir panaikino jiems skirtą namų areštą.

Anot kaltinamųjų skundus nagrinėjusios Vilniaus apygardos teismo teisėjos Ievos Gavelytės-Kalytienės, nuspręsta, jog nutartis dėl namų arešto skyrimo A. Kandrotui-Celofanui ir A. Lobovui yra neteisės ir nepagrįsta.

„A. Kandrotas ir A. Lobovas atvyko į visus teismo posėdžius byloje. Teismas sutinka, kad savavališkas išėjimas iš teismo posėdžio yra netoleruotinas, tačiau įstatymas už savavališką pasišalinimą iš posėdžio leidžia taikyti ir kitas priemones“, – pažymėjo teisėja.

„Vienos griežčiausių kardomųjų priemonių taikymas šių asmenų atžvilgiu per daug suvaržo jų teises“, – pridūrė I. Gavelytė-Kalytienė.

Šis Vilniaus apygardos teismo sprendimas yra neskundžiamas.

Išėjo iš teismo salės, protestuodami dėl sprendimo nenušalinti teisėją

ELTA primena, kad gegužės 17 d. dalis kaltinamųjų 2021 m. riaušių prie Seimo byloje, išgirdę, kad teismas nenušalino nuo bylos nagrinėjimo teisėją Mindaugą Striauką, savavališkai pasišalino iš teismo salės. Už savavališką pasišalinimą iš teismo posėdžio teismas 16-kai kaltinamųjų skirtos 300–500 eurų dydžio baudas.

Kaltinamiesiems byloje A. Kandrotui-Celofanui ir A. Lobovui be piniginių baudų skirtos ir kardomosios priemonės – namų areštas.

2021 m. riaušių prie Seimo byloje kaltinimai yra pareikšti 87 asmenims – daugiausia dėl dalyvavimo riaušėse, pasipriešinimo policininkams ar kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims, provokavimo viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką. Vienam asmeniui pareikšti kaltinimai dėl riaušių organizavimo bei viešų raginimų viešai pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

ELTA primena, kad 2021 m. rugpjūčio 10 d. nuo ryto prie Seimo vykęs protestas prieš COVID-19 ribojimus išaugo į riaušes. Mitinguojantiems užblokavus Seimo įėjimus, pasitelkti VST ir riaušių malšinimo policijos pajėgos, kurios prieš protestuojančius panaudojo ašarines dujas, fizinę jėgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.