V. Mitalas skeptiškai vertina prezidento siūlymą griežtinti bausmes už nusikaltimus valstybei: argumentų tam nematau

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas skeptiškai vertina prezidento Gitano Nausėdos Seimui teikiamus Baudžiamojo kodekso pakeitimus, kuriais siūloma griežtinti atsakomybę už nusikaltimus valstybei. Politikas mano, kad ši iniciatyva remiasi ne konkrečiais argumentais, o politine logika.

Vytautas Mitalas. <br>ELTA / D.Labučio nuotr.
Vytautas Mitalas. <br>ELTA / D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 9:11 AM

„Negirdėjau kažkokių labai konkrečių argumentų, kodėl tokio stipraus griežtinimo reikia. (...) Manau, kad gal jų yra, bet stengiausi sekti patarėjo komunikaciją, kuris pristatinėjo šią iniciatyvą – nelabai nuskaičiau tų argumentų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Politikas svarsto, kad tai gali būti tam tikras vertybinis signalizavimas visuomenei. Tačiau, pasak V. Mitalo, tai labiau politine logika, ne konkrečiais argumentais grįsta iniciatyva.

„Ir žiūrėsime, kokių turės tas vertybinis signalizavimas pasekmių. Mačiau, kad Šeimų maršas labai nepritarė šiai idėjai. Jau įkrito laiškas į elektroninio pašto dėžutę – rudenį bus galima apsispręsti“, – svarstė V. Mitalas.

„Tikrai kol kas daugiau politinės logikos visame šiame pasiūlyme negu kad paties pasiūlymo logikos ar kažkokių argumentų, kodėl to reikia“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad prezidentas teikia Seimui parengtus Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnių pakeitimus, kuriais siūloma tobulinti nusikaltimų valstybei apibrėžimus, taip pat nustatyti proporcingas bausmes už pačius pavojingiausius nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos konstitucinius pagrindus, praneša Prezidentūra.

Tikimasi, kad siūlomi BK pakeitimai užtikrins efektyvesnę itin svarbių valstybės egzistencijai teisinių gėrių – nepriklausomybės, teritorinio vientisumo ir konstitucinės santvarkos – apsaugą ir sudarys prielaidas teismams paskirti teisingas bausmes konkrečiose baudžiamosiose bylose, nurodo Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.