V. Blinkevičiūtė įvertino diskusiją dėl M. Drobiazko pilietybės: reikės rasti kompromisą tarp teisės ir moralės

Teisininkams ir politikams nesutariant, ar ledo šokėja Margarita Drobiazko, turėdama Lietuvos pilietybę ir dalyvaudama Kremliaus finansuojamuose renginiuose, kelia grėsmę šalies saugumui, socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė pabrėžia, kad disputas tarp teisės ir moralės visada sudėtingas, tačiau kompromisą reikės atrasti.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>O.Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>O.Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Margarita Drobiazko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Margarita Drobiazko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 9:21 AM

„Disputas tarp teisės ir moralės visada būna sudėtingas ir sunku atrasti tą kompromisą, bet, matyt, reikės atrasti“, – „Žinių radijui“ penktadienį komentavo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė pabrėžė, kad svarstant, ar iš M. Drobiazko atimti išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę, reikia gerai įvertinti priežastis ir argumentus.

„Lietuvos pilietybė yra suteikiama už tam tikrus įvertinimus, nuopelnus, ir nelengvai ji yra gaunama ir suteikiama, tai lygiai taip pat reikia labai rimtai pasverti, ar yra sąlygos, priežastys, pretekstas tą pilietybę atimti“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Politikė norėtų, kad M. Drobiazko netarnautų Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimui.

„Būtų gerai, kad tos tarnystės Putino režimui iš Drobiazko pusės būtų mažiau, ypatingai įvertinant esamą kontekstą, karą ir visą kitą“, – sakė socialdemokratė.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą su prašymu priimti sprendimą dėl išimties tvarka suteiktos Lietuvos Respublikos pilietybės Margaritai Drobiazko netekimo.

Šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir Povilui Vanagui pasirodžius Sočyje, Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.