I. Šimonytė: Medininkų žudynės – to paties karo, kuris vyksta Ukrainoje, epizodas

Pirmadienį Lietuvai minint 32-ąsias Medininkų žudynių metines, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad šis skaudus įvykis yra ne kas kita, o Ukrainoje vykstančio karo epizodas.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 7:42 AM, atnaujinta Jul 31, 2023, 8:24 AM

„Šiandien Medininkų gynėjų auka sunoksta naujomis prasmėmis. Tai buvo to paties karo, kuris šiandien įsiplieskęs Ukrainoje, epizodas. Deja, labai dažnai valstybės laisvė ir stiprybė auga didvyrių krauju palaistytoje dirvoje. Agresorius turi būti sustabdytas ir nugalėtas Ukrainoje, jei norime užkirsti kelią kruvinoms tragedijoms Lietuvoje“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojama ministrė pirmininkė.

Premjerė taip pat pasidžiaugė Lietuvos valstybės sienų apsaugos pokyčiais, pažymėjo, kaip sustiprėjo mūsų valstybė nuo to laiko, kai Medininkuose aidėjo agresorių šūviai ir pastebėjo, kad to nebūtų įvykę, jei daugybė žmonių, rizikuodami savo gyvybėmis, nebūtų atlikę savo misijos kovoje dėl laisvės.

Primenama, kad 1991 m. liepos 31 d. sovietų OMON įvykdė Medininkų pasienio punkto užpuolimą, per kurį buvo nužudyti šeši iš aštuonių tą naktį dirbusių Lietuvos pasieniečių, dar vienas pareigūnas dėl patirtų sužalojimų mirė ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.