R. Karbauskis: A. Verygai stipriausias konkurentas prezidento rinkimuose yra G. Nausėda

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis mano, kad artėjančiuose prezidento rinkimuose dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda būtų pagrindinis konkurentas valstiečių kandidatui Aurelijui Verygai.

Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Ramūnas Karbauskis Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>ELTA / Andrius Ufartas
Ramūnas Karbauskis.<br>ELTA / Andrius Ufartas
Daugiau nuotraukų (4)

Augustė Lyberytė

Aug 1, 2023, 11:44 AM, atnaujinta Aug 1, 2023, 12:04 PM

„Manau, kad pats stipriausias konkurentas Aurelijui Verygai bus dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda. Tai akivaizdu, nes jis tikrai daugeliu savo vertybių turi panašų požiūrį kaip ir Aurelijus Veryga. Jis irgi yra žemaitis, yra sutapimų. Aišku, Aurelijus turi daug geresnį išsilavinimą. Bet yra kaip yra. Prezidentas užima pareigas ir jis yra rinkimų favoritas – tuo tikriausiai niekas neabejoja“, – antradienį Eltai sakė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis yra įsitikinęs, kad jo vadovaujama partija rinkimams delegavo geriausią ir stipriausią savo narį. Ir nors G. Nausėda nėra apsisprendęs, ar sieks antros kadencijos, R. Karbauskis pripažįsta, kad tokiu atveju rinkiminė kova A. Verygai nebus paprasta.

„Jam nebus lengva, nes šioje pusėje politikų, kurie atstovauja tradicines vertybes, mes turime dabartinį prezidentą G. Nausėdą. Galbūt dar bus kažkokių kitų konkurentų. Nėra taip paprasta laimėti rinkimus. Bet mūsų įsitikinimu, kandidatas Aurelijus Veryga kaip asmenybė, kaip politikas puikiai tiktų būti Lietuvos prezidentu“, – akcentavo buvęs Seimo narys.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga išsirinko patį geriausią (kandidatą – ELTA), kokį galėjo pasiūlyti“, – patikino jis.

Vertindamas LVŽS kandidato šansus artėjančiuose rinkimuose, R. Karbauskis nėra linkęs sureikšminti ir visuomenės apklausų, kurios nėra palankios A. Verygai.

„Tame reitinge būna ir mano pavardė. Tai kaip minimum tie žmonės, kurie sako mano pavardę, jie tikrai su malonumu prisijungs prie palaikančių Verygą“, – teigė R. Karbauskis, neabejodamas, kad po oficialios žinios apie kandidatavimą A. Verygos reitingas esmingai keisis.

„Žinant, kad kandidatas jau patvirtintas ir aš tikrai nedalyvauju prezidento rinkimuose, kviesiu savo rėmėjus paremti Aurelijų Verygą“, – nurodė LVŽS pirmininkas.

Be to, R. Karbauskis yra įsitikinęs, kad net ir nesėkmės atveju, A. Verygos vertinimas ir galimybės siekti šalies vadovo posto dar kituose, 2028 m. rinkimuose, tik didės.

„Šiandien antras, o po kelių metų gali būti ir pirmas. Jeigu šiuose rinkimuose Aurelijui Verygai nepavyktų laimėti, tokiu atveju jis tikrai būtų favoritas kituose rinkimuose – kada nebūtų šiandienos pagrindinio favorito“, – prognozavo jis.

ELTA primena, kad antradienį LVŽS taryba priėmė sprendimą kelti A. Verygos kandidatūrą artėjančiuose 2024 m. prezidento rinkimuose.

Kol kas nė vienas kitas politikas nėra paskelbęs apie ketinimus siekti šalies vadovo posto.

Artimiausiu prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.