Po Lenkijos pranešimų apie pažeistą oro erdvę, G. Landsbergis ragina nevykti į Baltarusiją

Po pastarosios nakties incidento, kai Baltarusijos sraigtasparniai pažeidė Lenkijos oro erdvę, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina į kaimyninę valstybę ketinančius vykti gyventojus tinkamai įvertinti kylančias rizikas.

Gabrielius Landsbergis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 3:59 PM

„Tie žmonės, kurie pasirenka, pasinaudoti save vadinančio prezidentu Lukašenkos kvietimu atvykti beviziu būdu į Baltarusiją, iš tikrųjų rizikuoti. Šiuo atveju norėčiau paraginti veiksmus arba tuos incidentus vertinti kaip pavojaus signalą, nevykti į Baltarusiją jokiomis aplinkybėmis, dėl to, kad ten gali laukti įvairūs netikėtumai ir nemalonumai“, – interviu delfi.lt teigė G. Landsbergis.

Šalies diplomatijos vadovas pažymėjo, kad Užsienio reikalų ministerija (URM) šiuo metu laukia detalesnės informacijos apie įvykį. Visgi, G. Landsbergis nurodė, kad situaciją privalu vertinti rimtai.

„Visokių tokių incidentų tikimybė valstybėje, kuri yra ir priėmusi privačios kariuomenės dalinius, ir remia Rusiją kariniuose veiksmuose prieš Ukrainą, akivaizdu, egzistuoja. Juos reikia stebėti labai rimtai – reikalingas ir diplomatinis, ir politinis atsakas“, – kalbėjo politikas.

„Nemanau, kad šiuo atveju reikalingas kažkoks karinis atsakas iš valstybių, ypač Lietuvos pusės, tačiau padidintas dėmesys ir pasirengimas veikti, jei būtų eskalacija iš kitos pusės, būtų reikalingas“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad antradienį Lenkija apkaltino Baltarusiją sraigtasparniais įsiveržus į Lenkijos oro erdvę ir į tai atsakė padidindama karių skaičių pasienyje.

Teigiama, kad sraigtasparniai kirto sieną Belovežo rajone, maždaug už 250 kilometrų į rytus nuo Varšuvos.

Reaguodamas į incidentą Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas įsakė padidinti karių skaičių pasienyje ir skirti papildomų išteklių, įskaitant kovinius sraigtasparnius. Lenkija apie incidentą informavo NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.