V. Čmilytė-Nielsen: galutinį sprendimą dėl prezidento rinkimų liberalai paskelbs metų pabaigoje

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad jos vadovaujama politinė jėga apie kandidatą į prezidento postą paskelbs šių metų pabaigoje. Tačiau, ar pati svarsto apie kandidatavimą, politikė kol kas neatskleidžia.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 8:47 AM

„Matosi jau dabar, kad dauguma kandidatų, matyt, ketina paskelbti apie savo apsisprendimą metų pabaigoje – kas yra visiškai suprantama, logiška, racionalu“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mes (Liberalų sąjūdis – ELTA) turėsime suvažiavimą rugsėjo mėnesį. Manau, kad apie tai padiskutuosime. Bet prognozuoju, kad galutinį sprendimą dėl to, ar turėsime savo kandidatą, ar remsime kažką kitą – mes galutinį sprendimą paskelbsime metų pabaigoje“, – partijos poziciją išdėstė politikė ir nurodė, kad partijos gretose tęsiasi diskusijos šiuo klausimu.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Kol kas apie planus siekti šalies vadovo posto paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga.

Ar sieks antros kadencijos prezidento poste metų pabaigoje ketina apsispręsti ir dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda.

2019 m. rinkimuose valstybės vadovu išrinktas G. Nausėda, antrajame balsavimo ture aplankęs tuometę Seimo narę Ingridą Šimonytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.