Per 1,1 tūkst. baltarusių ir rusų pripažinti keliantys grėsmę nacionaliniam saugumui: jiems uždrausta atvykti į šalį

Daugiau kaip 1,1 tūkst. Baltarusijos ir Rusijos piliečių pripažinti keliantys grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui – Migracijos departamento sprendimu jiems uždrausta patekti į Lietuvą.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 9:52 AM

Kaip praneša Migracijos departamentas, nuo 2022 m. lapkričio pabaigos, kai Rusijos ir Baltarusijos piliečiams buvo įvesta prievolė užpildyti specialų klausimyną ir pareikšti požiūrį į Rusijos agresiją Ukrainoje, keliančiais grėsmę šalies saugumui pripažinti 1164 šių šalių piliečiai. Iš jų – 910 baltarusiai, 254 – rusai.

Migracijos departamento duomenimis, nuo pernai lapkričio 337 Baltarusijos piliečiams ir 43 Rusijos piliečiams atsisakyta išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, 121 baltarusiams ir 46 rusams – atsisakyta pakeisti tokį dokumentą, o 205 baltarusiams ir 53 rusams buvo panaikinti anksčiau išduoti leidimai. Porai baltarusių ir porai rusų atsisakyta išduoti nuolatinius leidimus, o 4 Baltarusijos piliečiams tokie dokumentai panaikinti.

241 baltarusis sulaukė neigiamų atsakymų, kuomet kreipėsi dėl nacionalinės Lietuvos vizos išdavimo. Nacionalinė viza nebuvo išduota jos prašiusiems 52 rusams.

Migracijos departamento teigimu, priimant pastaruosius sprendimus bendradarbiauta ir konsultuotasi su Valstybės saugumo departamentu (VSD), Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) bei policija.

Nuo pernai metų lapkričio prievolė užpildyti klausimyną taikoma visiems pilnamečiams Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, kai jie teikia prašymus išduoti ar pakeisti teisę gyventi Lietuvoje suteikiantį ar patvirtinantį dokumentą, įforminti naują leidimą laikinai gyventi arba išduoti nacionalinę vizą.

Klausimyną pildantys užsieniečiai privalo pateikti informaciją apie savo išsilavinimą, ankstesnes darbovietes, tarnybą ginkluotosiose pajėgose, verslo ryšius, kontaktus su NATO ar Europos Sąjungai nepriklausančių šalių valstybinėmis institucijomis, o taip pat – išdėstyti savo požiūrį į Rusijos agresiją Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.