G. Nausėda pasveikino politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydžio dalyvius

Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino 33-iojo politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydžio „Su Lietuva širdy“ dalyvius.

G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 5, 2023, 1:20 PM

„Kiekvieną rugpjūtį šis renginys visai Lietuvai liudija nepalaužiamą Jūsų dvasią ir ryžtą niekada nesitraukti iš Lietuvos sargybos“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos politiniai kaliniai, tremtiniai ir laisvės kovų dalyviai, drąsiai sutikę jiems tekusius išmėginimus ir išsaugoję žmogiškąjį orumą, paliko neišdildomą tvirtumo įspaudą lietuvių tautos sąmonėje.

Jų pavyzdys itin svarbus šiomis dienomis, tęsiantis Kremliaus režimo agresijai prieš laisvę mylinčią ir ją žūtbūtinai ginančią Ukrainą.

„Jūsų kartai su kaupu teko patirti aukų, kurias ant savo laisvės aukuro dabar deda ir mūsų broliai bei sesės ukrainiečiai. Kaip dėl Jūsų pasiaukojimo Lietuva tapo laisva, taip, tikiu, ir ukrainiečių kova baigsis laisvės pergale.

Jūsų pavyzdžio įkvėpta, Lietuva ir toliau atkakliai rems tuos, kas priešinasi blogiui ir prievartai“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo tradiciškai Ariogaloje vykstančio sąskrydžio dalyviams už išsaugotą tikėjimą, kad Lietuva bus laisva, ir laisvės idėją, perduotą ateities kartoms.

Šalies vadovas palinkėjo, kad jų kurstomo aukuro ugnis ir toliau atspindėtų nesupančiojamą ir nepavergiamą lietuvių dvasią bei plačiai visame pasaulyje skleistų žinią apie laisvę mylinčių ir ją ginančių žmonių pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.