A. Veryga net neslepia: jeigu laimėtų G. Nausėda, prezidento rinkimuose jis kandidatuotų po 5 metų

Šią savaitę apie kandidatavimą 2024 m. prezidento rinkimuose paskelbęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga neatmeta, kad šalies vadovo posto siektų ir po antrosios Gitano Nausėdos kadencijos.

Aurelijus Veryga.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2023, 8:14 PM

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis šią savaitę pastebėjo esą pagrindinis A. Verygos konkurentas artėjančiuose rinkimuose yra dabartinis prezidentas G. Nausėda.

Todėl, jo vertinimu, jei jų partijos kandidatui nepavyktų laimėti šiuose rinkimuose, kituose jis jau būtų favoritas, nes G. Nausėda po 10 metų valdymo juose dalyvauti nebegalėtų.

„Labai logiškas pasakymas, nes taip jau yra, kad veikiantis prezidentas turi daugiausiai šansų, o po tų dviejų kadencijų viskas labai persidėlioja. Tikrai mes kalbame su partijos pirmininku, jis derina tuos tekstus. Kodėl turėčiau atmesti?“ – sekmadienį transliuotame interviu LRT laidoje „Savaitė“ apie tai paklaustas sakė A. Veryga.

Prezidento rinkimai Lietuvoje planuojami 2024 m. gegužę. Apie dalyvavimą juose G. Nausėda ketina pranešti metų pabaigoje. Kiti galimi kandidatai apie savo planus kol kas oficialiai nėra pranešę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.