Š. Vaitkus reiškia užuojautą dėl V. Šimaičio mirties: jis buvo vienas aktyviausių Šventosios verslininkų

Palangos meras Šarūnas Vaitkus reiškia užuojautą sekmadienio naktį žuvusio Šventosios verslininko Vaido Šimaičio šeimai. Š. Vaitkus pripažįsta, kad sekmadienio rytą jį pasiekusi žinia apie V. Šimačio mirtį šokiravo.

Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šarūnas Vaitkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 13, 2023, 3:40 PM

„Šiandien ankstų rytą į mano telefoną atskriejo šokiruojanti žinutė – žuvo Vaidas Šimaitis. Žuvo ten, kur visi turime jaustis saugiausiai – savo namuose“, – „Facebook“ paskyroje rašė Š. Vaitkus.

Prisimindamas V. Šimaitį, Palangos meras negailėjo gražių žodžių. Jis teigė, kad V. Šimaitis buvo vienas iš aktyviausių ir labiausiai žinomų Šventosios verslininkų.

„Ko gero, nesu sutikęs kito tokio žmogaus, kurio galvoje vienu metu būtų tokios begalės idėjų, sumanymų, planų ir projektų, kuris praktiškai vienas pats ar padedamas šeimos kūrė daugybę verslų“, – teigė Š. Vaitkus.

„Štai ir šiąnakt, apie pirmą valandą nakties, Vaidas kartu su sūnumi baigė dienos darbus ir grįžo į statybvietę – į namus, kurie dar statėsi. Sūnaus palydėtas, jo akivaizdoje Vaidas pakilo laiptais į antrąjį aukštą ir, dar būdamas ant laiptų, prarado pusiausvyrą ir krito žemyn. Nuovargis padarė savo žiaurų ir negailestingą darbą“, – dėl verslininko žūties apgailestavo meras.

Jis pažymėjo, kad pastaruoju metu V. Šimaitis turėjo problemų su sveikata.

„Nepaisant sveikatos, nuovargio, nepaisant to, jog visai prieš kurį laiką sveikata buvo taip sušlubavusi, jog prireikdavo ir medikų pagalbos. Visas laikas – sumanymams realizuoti, verslams išplėtoti, visuomeninei veiklai, naujoms idėjoms, šeimai, o sau – paros trupiniai“, – teigė Š. Vaitkus.

Pasak mero, būtent V. Šimaičio sumanytas ir pastatytas „Elijos“ projektas kardinaliai pakeitė Šventosios veidą ir turėjo labai didelės įtakos tam, kad ir kiti investuotojai kitaip pažvelgė į šią Palangos gyvenvietę.

„Jis buvo labai aktyvus Šventosios uosto atstatymo idėjos palaikytojas, ir tas palaikymas nebuvo kalbų lygmenyje – Vaidas įkūrė Šventosios žuvininkystės vietos veiklos grupę, buvo Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupių tinklo pirmininkas. Jo dėka parašytas projektas gavo finansavimą ir šios lėšos nukeliavo Šventosios uosto atstatymo darbams“, – verslininko nuopelnus Šventajai vardijo Š. Vaitkus.

„Nuoširdžiai užjaučiu Vaido mamą, žmoną ir vaikus. Suprantu, kaip jums bus sunku netekus sūnaus, vyro, tėvo, netekus paties svarbiausio šeimos ramsčio. Nepaprastai skaudu ir liūdna, kad likimas tokiam aktyviam žmogui atseikėjo tiek nedaug laiko“, – užuojautą žuvusio verslininko šeimai išreiškė Palangos meras.

V. Šimaitis tris kadencijas buvo Palangos miesto tarybos narys, konservatorius, tačiau į šios kadencijos tarybą nepateko, liko 19-oje vietoje, į kurią rinkėjų buvo nureitinguotas iš 9-osios.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, pirminiais duomenimis, naktį į sekmadienį apie 3 val. 28 min. vyras, gimęs 1972 m., savo namo kieme persisvėrė per tvorą ir nukrito į apačioje esančią statybvietę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.