Šeimų sąjūdis ruošiasi rinkimams: veda derybas su kita partija

Asociacija Lietuvos šeimų sąjūdis (LŠS) veda derybas su partija Jaunoji Lietuva dėl dalyvavimo kitais metais vyksiančiuose rinkimuose. Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama partija Jaunoji Lietuva, neprieštaravus LŠS, jau pakeitė partijos pavadinimą į Lietuvos šeimų sąjunga (Jaunoji Lietuva). Visgi, kaip tvirtina Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas Algimantas Rusteika, tai dar nereiškia, kad šios asociacijos branduolys dalyvaus būtent S. Buškevičiaus vadovaujamo politinio darinio rėmuose. Pasak jo, nieko nereiškia ir faktas, kad prie pavadinimą pakeitusios partijos jau spėjo prisijungti kelios dešimtys asociacijos narių.

Raimondas Grinevičius, Artūras Orlauskas ir Algimantas Rusteika.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Raimondas Grinevičius, Artūras Orlauskas ir Algimantas Rusteika.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Benas Brunalas

2023-08-14 13:31

„Išskyrus pavadinimo keitimą, kol kas sprendimų jokių nėra. Vyksta derybos, mes bendraujame. Galbūt pavyks susitarti, o gal ir nepavyks. Tad kol nėra sprendimų aš savo asmeninės nuomonės transliuoti nenorėčiau“, – Eltai teigė A. Rusteika.

Jo teigimu, nebūtų nieko blogo ir tokiu atveju, jei, neradus galutinio sutarimo su S. Buškevičiaus vadovaujama partija, artėjančiuose rinkimuose varžytųsi kelios politinės jėgos su panašiu pavadinimu.

„Pavadinimai nelaimi pavadinimų, pavadinimai nėra veikiantys asmenys. Tad pavadinimo keitimas yra tik pavadinimo keitimas. Mes deramės su viena ar kita partija. Tačiau dabar tvirtinti, kad yra susitarimai – to nėra. Tai kol kas tik pavadinimo pakeitimas“, – sakė Šeimų sąjūdžio narys.

Kita vertus, A. Rusteika patvirtino, kad Jaunoji Lietuva derino pavadinimą su LŠS. Be to, anot jo, prie politinės jėgos jau prisijungė kelios dešimtys asociacijos narių. Savo ruožtu S. Buškevičius apie LŠS ir jo vadovaujamos partijos bendradarbiavimą kalbėjo kur kas optimistiškiau.

„Šeimos klausimais mūsų pažiūros yra identiškos“, – kaip vieną iš motyvų bendradarbiauti akcentavo jis, pridurdamas, jog tikisi ir gausesnio LŠS narių prisijungimo. „Dabar prisijungė kelios dešimtys. Tačiau tai tik dabar, nes mes vedame derybas ir, manau, ateityje jų prisijungs daugiau“, – sakė S. Buškevičius.

Kartu jis patikino, kad atnaujinto pavadinimo partijai toliau vadovaus jis pats. Tačiau, kas ves sąrašą Seimo rinkimuose – paaiškės ateityje. Taip pat, tęsė jis, artimiausiu metu ketinama apsispręsti ir dėl planų prezidento rinkimams.

Tai, kad Lietuvos šeimų sąjūdis ketina steigti partiją ir dalyvauti parlamento rinkimuose, organizacijos tarybos pirmininkas Raimondas Grinevičius užsiminė dar gegužę.

LŠS organizacija pristato save kaip pasisakančią už tradicines šeimos vertybes, prigimtinę šeimą ir konstitucines piliečių teises. Ši organizacija dėmesio susilaukė po 2021-ųjų gegužės mėnesį, Vingio parke surengto ir nevienareikšmiškai įvertinto „Didžiojo šeimos gynimo maršo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.