L. Kasčiūnas apie laikinai uždaromus pasienio punktus: tai yra signalas A. Lukašenkos režimui

Vyriausybei nusprendus nuo penktadienio užverti du pasienio su Baltarusija punktus, Seimo Nacionalinio saugumo gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad toks sprendimas priimtas ne tik reaguojant į pasikeitusią saugumo situaciją Lietuvos pašonėje, bet ir siekiant pažaboti prekių kontrabandą į šalį.

Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 10:37 PM

Politiko teigimu, tai svarbus žingsnis, parodantis, jog Lietuva yra pasirengusi reaguoti į bet kokias galimas provokacijas iš kaimyninės Baltarusijos.

„(...) Siunčiame signalą tam pačiam Lukašenkos režimui, kad jeigu prasidės provokacijos, sisteminės provokacijos prie sienos, ar dėl nelegalios migracijos srautų, ar jau kitų niuansų, sienos uždarymas irgi gali būti kaip variantas“, – trečiadienį LRT laidoje sakė NSGK pirmininkas.

Be kita ko, be migracijos, „Wagner“ grupuotės buvimo Baltarusijoje, svarbiu veiksniu išlieka ir cigarečių kontrabandos mastai į Lietuvą, pažymėjo L. Kasčiūnas. Todėl, jo teigimu, punktų uždarymas prisidės pažabojant šią neteisėtą veiklą.

„(...) Šitie punktų uždarymai reikalingi užkardant ir toliau kontroliuojant kontrabandos srautus. Noriu priminti, kad cigarečių kontrabanda taipogi yra milžiniškas Lukašenkos režimo verslo projektas ir jie iš to pelnosi“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta sprendimui laikinai nuo rugpjūčio 18 dienos uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktus (PKP) su Baltarusija.

Šiuo sprendimu siekiama tinkamai reaguoti į geopolitinės situacijos ir grėsmių nacionaliniam saugumui pokyčius bei užkardyti prekių kontrabandą.

Nutraukus vykimą per minėtus PKP, pasienio kontrolę atliekantys pareigūnai bus perkelti į kitus PKP. Transporto srautai bus nukreipti į baigiamą rekonstruoti Medininkų PKP. Medininkų PKP naudojama rentgeno kontrolės sistema, kurios Šumsko ir Tverečiaus PKP nėra.

Šiuo metu per Šumsko PKP vyksta tik lengvasis transportas, per Tverečiaus – lengvasis transportas ir tuščios krovininės transporto priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.