A. Armonaitė nepalaiko iniciatyvos griežtinti ribojimus baltarusiams: dabartinis reguliavimas yra subalansuotas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė nemano, kad reikėtų sugriežtinti baltarusiams taikomas ribojamąsias priemones. Politikės manymu, dabartinis reguliavimas, kai į šalį atvykstantiems Baltarusijos piliečiams – kitaip nei rusams – taikomos tam tikros išimtys, yra subalansuotas.

 Aušrinė Armonaitė. <br>ELTA / M.Morkevičiaus nuotr.
 Aušrinė Armonaitė. <br>ELTA / M.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-17 09:07

„To, man atrodo, pakanka – jis (reguliavimas – ELTA) yra subalansuotas. Jeigu bus atnešti kažkokie kiti pakeitimai – svarstysime“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad tokių ribojimų griežtinimas gali neigiamai atsiliepti ir į Lietuvą pasitraukusiam baltarusiškam verslui. Apie tai, kad dalis baltarusiškų informacinių technologijų įmonių svarsto trauktis iš Lietuvos trečiadienį LNK televizijai teigė Valeras Kovaleuskis.

A. Armonaitės teigimu, kol kas nėra aišku, ar naujos nacionalinės sankcijos nepalies ir baltarusiškų įmonių.

„Kai pasiklausau ar tai prezidento patarėjų, ar tai kai kurių Seimo narių – aš tam tikrus kažkokius planus girdžiu. Jos (įmonės – ELTA) irgi girdi“, – kalbėjo ji, vertindama politinėje arenoje besitęsiančias diskusijas dėl ribojimų griežtinimo.

„Lietuva, Lenkija, kitos šalys tapo namais šioms įmonėms. Ir tai yra bendruomenės, kurios priešinasi Lukašenkos režimui ir kurių netenkino tas status quo. Dabar mūsų siūlymas yra negąsdinti tų žmonių ir neišvyti jų iš Lietuvos, nes jie padarė sprendimus, išsikraustė, paliko namus, dalis atvyko su vaikais ir pakeitė savo gyvenimą“, – aiškino politikė, pažymėdama, kad Baltarusijos įmonių relokacijos procesas jau yra pasibaigęs.

„Kažkaip tą sveiką protą reikėtų išlaikyti ir linkiu išlaikyti“, – paragino ekonomikos ir inovacijų ministrė.

ELTA primena, kad pastarąjį mėnesį šalyje tęsiasi diskusijos dėl ribojamųjų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams suvienodinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda jau anksčiau ragino Seimą apsvarstyti vienodus ribojimus rusams ir baltarusiams. Apie tai jis priminė ir reaguodamas į Baltarusijoje dislokuotos Rusijos samdinių „Wagner“ keliamą grėsmę.

Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas pranešė, kad ministerija mato poreikį sugriežtinti nacionalines sankcijas į šalį atvykstantiems Baltarusijos piliečiams.

Visgi, dalis valdančiųjų skeptiškai vertina tokią iniciatyvą. Nors tvirtina, kad svarstyti ribojimų griežtinimą būtina, nurodoma, kad svarbu išlaikyti tinkamą bendradarbiavimą ir paramą Baltarusijos opozicijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.