A. Bilotaitė: rugpjūtį vyks kariuomenės ir pasieniečių pratybos

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad rugpjūtį planuojamos pratybos, kurių metu kariuomenė ir pasieniečiai kartu treniruosis veikti pagal kelis pasienyje kylančių grėsmių scenarijus.

 A. Bilotaitė ir R. Liubajevas.<br> ELTA/D.Labučio nuotr.
 A. Bilotaitė ir R. Liubajevas.<br> ELTA/D.Labučio nuotr.
 A. Bilotaitė ir R. Liubajevas.<br> ELTA/D.Labučio nuotr.
 A. Bilotaitė ir R. Liubajevas.<br> ELTA/D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 12:14 PM

„Visai neseniai buvo atnaujintas sienos priedangos planas, tai yra, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir kariuomenės sąveika, esant skirtingiems grėsmės lygiams. Ir šį mėnesį esame suplanavę kartu su kariuomene organizuoti pratybas tam, kad patikrintume kelis sienos priedangos plano scenarijus šių pratybų metu“, – ketvirtadienį apsilankiusi Tverečiaus pasienio kontrolės punkte žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Pirmas scenarijus yra susijęs su galimomis neteisėtos migracijos grėsmėmis – jei būtų kažkokios nestandartinės situacijos. Antras – tai karinės, hibridinės grėsmės, kurios būtų prie mūsų sienos. Mes patikrinsime pareigūnų ir kariuomenės sąveiką“, – pridūrė A. Bilotaitė.

Kaip pažymėjo ministrė, pratybos planuojamos rugpjūčio 25 dieną.

„Dalyvaus kariuomenė, dalyvaus pasienio pareigūnai, eina diskusija įtraukti kaimyninių šalių partnerius: lenkų, latvių, estų vidaus reikalų sistemos pareigūnus“, – sakė A. Bilotaitė.

„Šios pratybos bus atnaujinto plano patikrinimas“, – apibendrino ministrė.

Valstybės sienos apsaugos priedangos planas reglamentuoja išorės ir vidaus sienos apsaugą, kai paskelbiami sustiprintos apsaugos režimai ar jų lygiai. Plane nustatyti kriterijai pagal grėsmių lygius, numatantys, kada ir kokia apimtimi pasitelkiama Lietuvos kariuomenė, Šaulių sąjunga, kitos atsakingos žvalgybos institucijos ir tarnybos.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta sprendimui laikinai nuo rugpjūčio 18 dienos uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktus (PKP) su Baltarusija.

Šiuo sprendimu siekiama tinkamai reaguoti į geopolitinės situacijos ir grėsmių nacionaliniam saugumui pokyčius bei užkardyti prekių kontrabandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.