V. Sinkevičius nerimauja dėl stiprėjančių radikalių jėgų Europoje: tai gali turėti įtakos ne tik paramai Ukrainai, bet ir ES ateičiai

Į Lietuvą darbo vizitu atvykęs eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad šiuo metu jam didžiausią nerimą kelia Europoje stiprėjančios radikalios dešinės jėgos, kurios dažniausiai atvirai susitikinėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir per įvairias finansines schemas gavo finansavimą iš Kremliaus.

Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 9:57 PM

„Man didžiausią nerimą kelia tai, kad Europoje stiprėja radikalios dešinės jėgos. Mes žinome, kad tai dažnu atveju yra tos partijos, kurios atvirai susitikinėjo su Vladimiru Putinu, spaudė jam ranką, per įvairias finansines schemas, bankus yra gavę ir finansavimą, tai šiuo atveju tai kelia labai didelį nerimą, nes gali turėti įtakos ne tik paramai Ukrainai, tačiau ir apskritai Bendrijos ateičiai“, – LRT televizijai pirmadienį teigė eurokomisaras.

V. Sinkevičius tikisi, kad tiek artėjančiuose Europos šalių, tiek Europos Parlamento rinkimuose, kurie vyks kitų metų birželį, laimės „atsakinga politika“.

„Noriu tikėti, kad vis dėlto atsakinga politika, kuri ypač reikalinga šiuo nelengvu laikotarpiu, kai žmonės yra pavargę ir po COVID, ir nuo karo, infliacijos, energijos kainų, (...) laimės ir nebus, sakykime, žvejojama tuose tvenkiniuose, kur žvejoja ir radikali dešinė“ , – pridūrė eurokomisaras.

Pasak V. Sinkevičiaus, nors Europos Komisija (EK) rinkimai kitų metų lapkritį, ar jis pats darbą naujoje sudėtyje tęs – spręsti anksti.

„Kokie mano politiniai planai, dar anksti spręsti. Aš dar turiu metus, bet jaučiu, kad EK išmokau ir sužinojau labai daug naujo ir turbūt Lietuvai galėčiau duoti daug daugiau nei bet kada, bet nuspręsiu pirmiausia pasitaręs su šeima“ – svarstė jis.

ELTA primena, kad už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas EK narys V. Sinkevičius Lietuvoje su oficialiu vizitu lankosi nuo sekmadienio.

Po pirmadienį vykusio susitikimo su eurokomisaru prezidentas Gitanas Nausėda teigė, jog EK vaidmuo remiant Ukrainą – tiek politiškai, tiek finansiškai – yra esminis.

V. Sinkevičius dar susitiks su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Lietuvos lazerių atstovais, Lietuvos ekologinių ūkių atstovais, Jaunimo Europos komandos nariais, dalyvaus diskusijų festivalyje „Būtent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.