VRK: pasirašyta sutartis dėl internetinio balsavimo galimybių studijos atlikimo

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) užbaigė viešojo pirkimo procedūrą ir pasirašė sutartį dėl internetinio balsavimo galimybių studijos atlikimo. Pasak VRK, šios studijos tikslas yra įvertinti saugumo bei patikimumo aspektus, numatyti galimas internetinio balsavimo grėsmes.

Kompiuteris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kompiuteris.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kompiuteris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kompiuteris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kompiuteris.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kompiuteris.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-21 15:38

Kaip teigiama VRK išplatintame pranešime žiniasklaidai, viešojo pirkimo būdu skelbtą konkursą laimėjęs tiekėjas per 9 mėnesius nuo sutarties pasirašymo turės išanalizuoti internetinio balsavimo informacinės sistemos steigimo politinius, ekonominius, socialinius, technologinius ir teisinius veiksnius.

Šią studiją atliks jungtinės veiklos pagrindu veikianti UAB „Civitta“ ir „e-Governance Academy Foundation“ ūkio subjektų grupė.

Studijoje turės būti išanalizuoti vartotojų poreikiai, įskaitant internetinio balsavimo naudą tokioms rinkėjų grupėms kaip užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai ir asmenys su negalia, pažymima pranešime.

VRK primena, kad balsavimo internetu rinkimuose ir referendumuose koncepcija Seimo nutarimu buvo patvirtinta dar 2006 m. Su tuo susiję rinkimų įstatymų pakeitimai vėliau buvo teikiami Seimui, tačiau įstatymų leidėjas projektus grąžindavo iniciatoriams tobulinti.

2020 m. gruodžio 11 d. Seimo nutarimu patvirtinta „įvertinti technines galimybes ir inicijuoti teisės aktus, kurie sudarytų galimybę įgyvendinti bandomąjį balsavimą internetu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.