Lietuva ir Estija konsoliduos veiksmus karinės agresijos prieš Ukrainą kontekste

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska antradienį susitiko su Estijos teisingumo ministru Kalle Laanet. Susitikimo metu buvo aptarti teisinio bendradarbiavimo ir teisinės pagalbos klausimai, diskutuota apie galimybes veiksmingiau konsoliduoti Baltijos šalių teisinius veiksmus karinės agresijos prieš Ukrainą kontekste, taip pat ribojimus agresorės piliečiams, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime.

Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 12:13 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 12:14 PM

Baltijos šalių ministrai taip pat plačiau aptarė teisinius mechanizmus ir galimybes panaudoti įšaldytą Rusijos ir jos subjektų turtą žalai atlyginti bei Ukrainai atstatyti.

Pasak teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos, kuo sparčiau tiek Baltijos valstybės, tiek visa Europa vieningai konsoliduos pastangas visiems įmanomiems teisingumo formatams vykdyti dėl agresorės atsakomybės, tuo veiksmingiau bus atstatytas teisingumas.

Ministerijos pranešime pažymima, kad Lietuvos ir Estijos teisingumo ministrai sutarė stiprinti Baltijos šalių pozicijas bendradarbiavimo su ES lygmeniu, kadangi padėtis Ukrainoje turi didelę įtaką ES politikos formavimui, ypač teisingumo srityje.

E. Dobrowolska akcentavo, kad Lietuva palaiko direktyvos dėl turto susigrąžinimo ir konfiskavimo projektą, kuriuo siekiama nustatyti aiškias turto suradimo ir identifikavimo taisykles, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą, taip pat pasiūlymą dėl Direktyvos dėl baudžiamųjų sankcijų už Europos Sąjungos ribojamųjų priemonių pažeidimus.

Lietuva ir Estija yra tarp dešimties ES valstybių narių, kurios palaiko iniciatyvą išplėsti Europos prokuratūros kompetenciją, suteikiant jai teisę tirti ES ribojamųjų priemonių pažeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.