Ž. Pavilionis dalyvauja tarptautinio parlamentarų tinklo „Susivieniję už Ukrainą“ vizite Ukrainoje

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis dalyvauja tarptautinio parlamentarų tinklo „Susivieniję už Ukrainą“ vizite Ukrainoje. Pasak Seimo, vizito metu numatyta kalbėti apie tarptautines sankcijas Rusijai, situaciją po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje, paramą Ukrainai bei būtinybę pakviesti šią šalį į NATO artėjant susitikimui Vašingtone kitų metų liepą.

Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 8:53 AM

„Turime laimėti ne tik Rytų, bet ir Vakarų fronte, todėl tokie bendri vizitai mūsų ES ir NATO šeimą politiškai sutelkia“, – prieš vizitą Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

„Esu įsitikinęs, kad jūsų vizitas į Ukrainą bus dar vienas solidarumo su mūsų šalimi patvirtinimas, kuris leis pamatyti dabartinę Rusijos ginkluotos agresijos sukeltą situaciją, surengti konsultacijas dėl tarptautinės paramos Ukrainai stiprinimo“, – į parlamentarų tinklo „Susivieniję už Ukrainą“ narius su kvietimu atvykti kreipėsi Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkas Ruslanas Stefančukas.

Parlamentarų tinklo „Susivieniję už Ukrainą“ nariai pakviesti į renginius, skirtus Ukrainos nepriklausomybės dienai paminėti, taip pat į trečiąjį Krymo platformos susitikimą.

Vizito metu parlamentarai susitiks su R. Stefančuku, Ukrainos parlamento pagrindinių komitetų vadovais, Ukrainos Užsienio, Gynybos, Vidaus reikalų ministerijų vadovais, Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja Europos ir euroatlantinės integracijos klausimams Olha Stefanišina.

Susitikimuose Ukrainoje dalyvauja parlamentinių užsienio reikalų komitetų pirmininkai ir kiti parlamentarai iš 14 ES ir NATO šalių ir Europos Parlamento.

Ž. Pavilionis Ukrainoje darbo vizitu lankysis iki rugpjūčio 26 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.