TS-LKD Šiaulių rajono skyrius pašalino S. Strelcovą ir V. Motiejūną iš partijos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Šiaulių rajono skyriaus taryba nusprendė pašalinti Simoną Strelcovą ir Vaclovą Motiejūną iš partijos. Toks sprendimas priimtas po to, kai kilo abejonių dėl S. Strelcovo gautos paramos panaudojimo ir galimo interesų konflikto, užsakant mokymų paslaugas iš bendrapartiečio V. Motiejūno sutuoktinės.

G. Landsbergis, I. Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
G. Landsbergis, I. Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
TS-LKD Tarybos posėdis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
TS-LKD Tarybos posėdis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
TS-LKD Tarybos posėdis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
TS-LKD Tarybos posėdis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 10:37 AM, atnaujinta Aug 25, 2023, 10:38 AM

„Iš 12 tarybos narių dalyvavo 10 ir visi buvo vieningi. Savo argumentacija ir mane įtikino“, – apie sprendimą pašalinti S. Strelcovą ir V. Motiejūną iš partijos Eltai kalbėjo TS-LKD Šiaulių rajono skyriaus pirmininkas Jonas Novogreckis.

„Mums tai buvo didžiulė naujiena ir tikrai nemalonus smūgis. Skyriaus vardu atsiprašau visų rinkėjų, kad atsirado žmonių, kurie galimai nuvylė. Ateityje tokie dalykai nebus taip pat toleruojami“, – pridūrė jis.

TS-LKD Šiaulių rajono skyriaus nariai nusprendė kreiptis į politikus ir pasiūlyti jiems atsisakyti Šiaulių savivaldybės tarybos nario mandatų. Taip pat konservatorių skyriaus nariai paprašė S. Strelcovo ir V. Motiejūno nenaudoti TS-LKD partijos vardo savivaldybės tarybos veikloje.

„Kreipėmės nenaudoti, nes jie nebėra partijos nariai, nuo vakar pašalinti. Yra rekomenduojama nenaudoti partijos vardo, nes kaip atrodys, kai abu dabar patampa nepartiniais ir naudoja partijos vardą“, – paaiškino sprendimą J. Novogreckis.

S. Strelcovas ir jo vadovaujama viešoji įstaiga praėjusiais metais gavo 35 tūkst. eurų paramos lėšų, kurios buvo skirtos Lietuvoje esančių ukrainiečių mokymams. Vis dėlto, abejonių dėl įvykdytų mokymų ir galimo interesų konflikto perkant paslaugas už paramos lėšas kilo ir Šiaulių savivaldybės merui Česlovui Greičiui, ir paramą suteikusiam Japonų profesoriui Inaba Chiharu, ketvirtadienį pranešė „Delfi“ portalas.

S. Strelcovas ir jo vadovaujama viešoji įstaiga pati mokymų nerengė, o paslaugas pirko iš sutuoktinės Živilės Strelcovienės, Nacionalinės regionų plėtros agentūros, bendrovės „MES 360“ ir iš kolegos taryboje konservatoriaus Vaclovo Motiejūno žmonos Renatos Motiejūnės.

Abejones dėl įvykdytų mokymų ukrainiečiams pareiškęs profesorius I. Chiharu teigė, kad, paprašęs S. Strelcovo išsamiai pateikti, kaip buvo panaudotos lėšos, konservatorius vengė tai daryti.

Ketvirtadienį paaiškėjus šioms aplinkybėms, Kultūros ministerija nusprendė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), nes S. Strelcovas šiuo metu vadovauja Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejui, kuris yra pavaldus ministerijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.