Socialdemokratų įrašas sukėlė mediko pasipiktinimą: kaltina iškraipius žodžius

Joniškio ligoninės vadovas Martynas Gedminas apkaltino Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) iškraipius jo pasakytus žodžius apie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuojamą sveikatos įstaigų tinklo reformą.

Joniškio ligoninės vadovas Martynas Gedminas apkaltino Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) iškraipius jo pasakytus žodžius apie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuojamą sveikatos įstaigų tinklo reformą.<br>lrytas.lt montažas.
Joniškio ligoninės vadovas Martynas Gedminas apkaltino Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) iškraipius jo pasakytus žodžius apie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) inicijuojamą sveikatos įstaigų tinklo reformą.<br>lrytas.lt montažas.
Martynas Gedminas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Martynas Gedminas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Martynas Gedminas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Martynas Gedminas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 7:25 AM

Kol oponentai piktinasi, kad LSDP, pasitelkdami klastotes, bando kompromituoti vykdomas reformas, patys socialdemokratai tikina tik norėję įgarsinti svarbius mediko išsakytus argumentus.

Iškreiptos mintys?

Praėjusį sekmadienį interviu LRT televizijos laidai „Savaitė“ Joniškio ligoninės vadovas M.Gedminas kalbėjo, kad sveikatos priežiūros tinklo reforma – kaip dviašmenis kalavijas, nes priklauso nuo to, koks žmogus ją valdo.

„Reforma gali būti teigiamas įrankis pokyčių link ir gali netinkamose rankose būti naudojama griauti ir sistemai šantažuoti“, – LRT kalbėjo M.Gedminas, pateikęs ir teigiamų, ir neigiamų reformos pusių.

Tačiau LSDP susuko trumpą vaizdo įrašą, kuriame iškirpti tik neigiami M.Gedmino komentarai ir pridėta partijos pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės pozicija, o vaizdo įrašas patalpintas LSDP puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Elgiatės negarbingai. Interviu iškarpytas, mano sakiniai perdėlioti taip, kad atlieptų vien jūsų politinį naratyvą. Vietose visiškai iškraipytos perteiktos mintys“, – savo „Facebook“ paskyroje „Gydytojas Gedminas“ rašė medikas.

M.Gedminas teigė dabar suprantantis, kad jo sprendimas nedalyvauti socialdemokratų pirmadienį organizuotoje diskusijoje apie sveikatos reformą buvo visiškai teisingas.

„Savo tikslų siekite asmeniniais argumentais, užuot į šviesų rytojų jojus ant svetimų. Jeigu jau naudojate kažkieno kito mintis (ir dar drįstate jas iškraipyti), tai bent pažymėkite tą asmenį post'e, kad būtų galima operatyviai sureaguoti“, – rašė medikas.

M.Gedminas paprašė minėtą įrašą iš „Facebook“ panaikinti, o socialdemokratai taip ir padarė, tuo pačiu – ir atsiprašė.

„Atsiprašome už nesusipratimą. Tikrai neturėjome siekio iškraipyti jūsų argumentus. Manėme, kad pasirinkta iškarpa atitinka jūsų požiūrį. Įrašą pašalinome“, – po M.Gedmino įrašu pakomentavo LSDP atstovai.

Norėjo, kad žodžiai būtų išgirsti kuo plačiau

Savo ruožtu LSDP komunikacijos skyriaus specialistas Tadas Vinokuras naujienų portalui lrytas.lt aiškino, kad socialdemokratai tiesiog norėjo pagarsinti M.Gedmino išsakytą poziciją.

„Trumpame vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas socialiniame tinkle, buvome panaudoję keletą trumpų Joniškio ligoninės vadovo citatų apie vykdomą sveikatos priežiūros tinklo reformą.

Medikas interviu LRT televizijai gan kritiškai komentavo ministro Arūno Dulkio įgyvendinamas pertvarkas, lygino reformą su „dviašmeniu kalaviju“, minėjo, kad netinkamose rankose ji gali padaryti daug žalos. Taip pat užsiminė, kad Sveikatos apsaugos ministerija kai kuriuos pakeitimus stumia priverstinai.

Būtent todėl mes ir pagarsinom viešai išsakytą Joniškio ligoninės direktoriaus poziciją, kuri, mūsų vertinimu, yra aktuali.

Taip pat pirmadienį surengėme viešą diskusiją, kurioje įvairių sričių sveikatos ekspertai antrino Joniškio ligoninės vadovo išsakytai nuomonei sveikatos įstaigų reformos atžvilgiu“, – argumentavo T.Vinokuras.

Socialdemokratų atstovas pabrėžė, kad LSDP neturėjo siekio iškreipti gydytojo išsakytą poziciją.

„Atvirkščiai, siekėme, kad jo išsakyti žodžiai būtų išgirsti kuo plačiau ir diskusija dėl reformos plėtotųsi“, – nurodė jis.

Sukėlė pasipiktinimą

Tačiau tokia socialdemokratų komunikacija supykdė valdančiųjų, o ir opozicijos, politikus Seime.

Konservatorius Mindaugas Lingė teigė, kad tai – primityvus būdas kompromituoti vykdomas reformas pasitelkiant klastotes.

„Socialdemokratai demonstruoja, kad kai pristinga argumentų – galima juos suklastoti. Tai signalas, kad Lietuva prie socialdemokratų su faktais ir sąžine nesiskaitytų.

Iš kitos pusės – tai įrodymas, kad šios Vyriausybės vykdomos reformos teisingos ir reikalingos, jei oponavimui ir kritikai pasitelkiamos klastotės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė M.Lingė.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Kęstutis Mažeika šį įrašą vadino „apgailėtina reklama“.

„Apgailėtina reklama, ir noras būti svieto lygintoju, bet LSDP elitui su Vilija Blinkevičiūte pirmiausia reikėtų atvažiuoti į Marijampolę, kur daugybę metų LSDP valdomas miestas ir ligoninė net ir be Sveikatos ministerijos akmenų grimzta į dugną.

Mobingas, paslaugų kokybė ir visa tai kuo piktinasi ponia Blinkevičiūtė Marijampolės ligoninėje pamatysite su kaupu. Gal nuo čia ir pradėkite ponai!“, – savo „Facebook“ paskyroje ragino Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.