Viešojo valdymo agentūra taps Vyriausybės įstaiga

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Viešojo valdymo agentūros (VVA) pavaldumo pakeitimui – nuo šių metų spalio ji taps Vyriausybės įstaiga. Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, šiuo sprendimu siekiama sklandžiai pasirengti Valstybės tarnybos pertvarkos įgyvendinimui.

Vyriausybė pritarė Viešojo valdymo agentūros (VVA) pavaldumo pakeitimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė Viešojo valdymo agentūros (VVA) pavaldumo pakeitimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 2:30 PM

„Vyriausybė skiria ypatingą dėmesį valstybės tarnybos efektyvumui, aukštesnio statuso suteikimas VVA buvo numatytas Vyriausybės programoje ir Valstybės tarnybos koncepcijoje. Ryžtingai judame į priekį – Agentūra turi tapti viešojo valdymo kompetencijų centru, turinčiu analitinius ir pokyčio valdymo pajėgumus“, – sakė A. Bilotaitė.

Anot ministrės, VVA turės ir daug platesnį veikimo bei atsakomybės lauką, bus atsakinga už valstybės įstaigų vadovų karjeros valdymą ir žmogiškųjų išteklių politikos įgyvendinimą. Be to, jai bus pavesta svarbi funkcija – rūpintis teigiamos viešojo sektoriaus įstaigų reputacijos nuosekliu formavimu bei talentų pritraukimu į valstybės tarnybą.

VVA taip pat rinks ir sistemins informaciją apie viešojo sektoriaus pokyčius, šalyje teikiamų administracinių ir viešųjų paslaugų kokybės ir prieinamumo stebėseną, nurodoma Vidaus reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.