Prokuratūra prašo už akių suimti savo vaiką pagrobusį ir į Rusiją su juo pabėgusį vyrą

Prokuratūra prašo teismo suimti sekmadienį savo vaiką pagrobusį ir Rusiją su juo pabėgusį vyrą.

Prokuratūra prašo teismo suimti sekmadienį savo vaiką pagrobusį ir Rusiją su juo pabėgusį vyrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Prokuratūra prašo teismo suimti sekmadienį savo vaiką pagrobusį ir Rusiją su juo pabėgusį vyrą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 11:01 AM, atnaujinta Aug 31, 2023, 11:22 AM

Tai Eltai patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Jonuitė.

„Šiandien prokurorė kreipėsi į Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmus dėl kardomosios priemonės skyrimo. (...) Prašoma asmenį suimti“, – sakė prokuratūros atstovė.

Anot jos, kadangi sprendimas kardomosios priemonės taikymo asmeniui bus priimamas, asmeniui nedalyvaujant procese, tai laikotarpis, kuriame prašoma suimti vyrą, nėra nurodomas.

„Jei asmuo bus sulaikytas, tuomet prokuroras per 48 valandas turės kreiptis dėl atitinkamo laikotarpiui suėmimo“, – dėstė V. Jonuitė.

ELTA primena, kad ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo pradėtas sekmadienį gavus moters pareiškimą, kad vyras Kretingos rajone paėmė jos mažametę dukrą (gim. 2022 m.) ir sutartu laiku jos negrąžino jai.

Atliekant paieškos veiksmus, nustatyta, kad vyras su savo dukra Šilutės rajone, Skirvytės upėje, valtimi kirto Lietuvos–Rusijos sieną ir buvo sulaikyti pareigūnų Rusijos teritorijoje.

Lietuvos pasieniečiai teigė pastebėję, kad Skirvytės upėje valtis kirto valstybės sieną, prie jų priplaukė Rusijos pareigūnų kateris. Pasieniečiai bandė žodžiu susisiekti su valtimi nuplaukiančiais asmenimis, tačiau jokio atsakymo negavo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Lietuvos institucijos paskelbė vaiką pagrobusio vyro paiešką, kreipėsi į Interpolą, mėginama užmegzti ryšį su Rusijos institucijomis, siekiant sugrąžinti vaiką motinai.

Rusijos pareigūnai savo ruožtu pranešė, kad vaikas yra saugus, juo yra pasirūpinta, tačiau nei vaikas, nei jį pagrobęs vyras Lietuvai neišduodami, mat, pasak Rusijos pareigūnų, vyras turi Rusijos pilietybę, pagrindų jo išdavimui esą nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.