Štai kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

Lietuvoje šią savaitę įvykių netrūko. „Lietuvos rytas“ pažvelgė, kas šią savaitę įvyko šalyje.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 3, 2023, 11:28 AM

Suviekas

Zarasų rajono kaime vokiečių karių kapų priežiūros tautinės sąjungos „Volksbundas“ kariškiai iš Vokietijos sutvarkė čia palaidotų Pirmajame pasauliniame kare žuvusių tėvynainių kapus.

Po darbų vykusiame minėjime kapinaitės buvo pašventintos, Vokietijos kariams vadovavęs seržantas majoras M.Justas lietuviams padėkojo už bendradarbiavimą ir pagalbą.

Panevėžys

Vilniaus g. policininkai patikrino lengvąjį automobilį. Vairuotojui pareigūnai pretenzijų neturėjo, tačiau jų dėmesio sulaukė 28 metų keleivė. Bendraudama su patruliais moteris jaudinosi, atrodė įsitempusi, todėl buvo nutarta ją įdėmiau patikrinti.

Keleivė rankinėje turėjo 2 maišelius su džiovintais grybais. Tai buvo haliucinogeniniai grybai, kuriais svaiginasi narkomanai.

Stripeikiai

Ignalinos rajone esančiame Bitininkystės muziejuje po respublikinio skulptorių plenero nuo šiol lankytojai ras septynias naujas skulptūras. Beje, kiekviena jų gali prabilti lietuvių, anglų, vokiečių, lenkų ir latvių kalbomis.

Septynis A.Andriušytės parašytus pasakojimus apie bičių istoriją įgarsino geras muziejaus bičiulis aktorius Č.Stonys. Skulptūrų pristatymo dieną kūriniai dar buvo paramstyti įtvirtinimais, o dabar, pasak muziejaus darbuotojų, jos lankytojoms pasirodo visu savo grožiu.

Paelmis

Praūžusi audra nulaužė du įspūdingiausio Anykščių regioninio parko medžio – šešiakamienio Elmės ąžuolo kamienus. Jis turėjo septynis kamienus, tačiau anksčiau nudžiūvusio kamieno gamtininkai neskaičiuoja. Šį kartą vėjas įveikė nudžiūvėlį ir vieną gyvą kamieną.

Medžio aukštis – 30 metrų, o apimtis – 7,76 m. Visi kamienai sudaro plačią lają, todėl aplinkoje išsiskiriantis ąžuolas atrodo lyg puokštė. 2003 m. šis medis buvo paskelbtas savivaldybės saugomu gamtinio kraštovaizdžio objektu. Specialistai mano, kad Elmės ąžuolui yra ne mažiau kaip 100 metų.

Klebonai

Panevėžio rajone girtutėlis 28 metų vyras nesuvaldė motociklo, nulėkė nuo kelio ir apsidaužė šonus. Motociklininkas į alkoholio matuoklį pripūtė per 4 promiles. Toks girtumas daugeliui būtų mirtinas.

Medikai nelaimėlio į namus neišleido ir paliko gydytis ligoninėje. Motociklas buvo be numerių, o vyras juo važiavo be šalmo ir neturėdamas teisių.

Alytus

Ties įvažiavimu į miestą, Naujosios gatvės žiede, pastatyta menininkų Remigijaus ir Algirdo Gataveckų sukurta skulptūra „Skubėk lėtai“. Brolių idėją iš kelio atitvaro įgyvendino bendrovė „Astra LT“. Dzūkijos sostinės gyventojai nevienareikšmiškai vertina skulptūrą, todėl R. ir A.Gataveckai tikisi, kad ji padės alytiškiams lavinti vaizduotę: „Norint suprasti žiede pastatytą kūrinį reikia išmanyti meno raidą.“ Skulptūros „Skubėk lėtai“ gamybos procesas užtruko 700 valandų. Iš miesto savivaldybės biudžeto šiam projektui buvo skirta beveik 8 tūkstančiai eurų. Skulptūros gamyba ir eksponavimas kainavo per 11 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.