G. Nausėdos komentare apie civilinę sąjungą – analinio sekso alegorija? Prabilo teisingumo ministrė

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sureagavo į prezidento komentarus dėl Seime įstrigusios iniciatyvos reglamentuoti tos pačios lyties asmenų santykius. Ministrė teigia, kad įžvelgia analinio sekso alegoriją, prezidentui Seime komentuojant žmogaus teisių klausimus.

Gitanas Nausėda. <br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Gitanas Nausėda. <br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda. <br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Gitanas Nausėda. <br>ELTA / D. Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 3:36 PM, atnaujinta Sep 5, 2023, 3:51 PM

Po antradienį įvykusio susitikimo su Seimo valdyba G. Nausėda sakė, kad įstatymais reglamentuojant tos pačios lyties asmenų santykius svarbu, kad būtų išsaugotas Konstitucijos turinys ir dvasia.

„Manau, kad civilizuotos valstybės požymis yra noras ir poreikis reglamentuoti žmonių, turinčių tokią seksualinę orientaciją, santykius“, – sakė G. Nausėda.

„Jau ne kartą esu tai sakęs – man svarbu, kad išsaugota būtų ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 str. turinys ir dvasia. (...) Jo (straipsnio – ELTA) turinys neturi būti išplaunamas per užpakalines duris“, – pažymėjo jis.

Pastarojoje prezidento citatoje E. Dobrowolska įžvelgė analinio sekso alegoriją.

„Nes tikrai, alegoriją į analinį seksą yra vaizdžiausia ir išsamiausia, ką šalies vadovas gali pasakyti diskutuojant apie homoseksualių asmenų santykių reguliavimą. Nes tikrai, šalies vadovas TIKRAI neturėjo to omenyje. Kaip ir pokerį žaidžia gi Finansų ministerija“, – feisbuke rašė Teisingumo ministrė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip dviejų partnerių savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius. Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą anksčiau yra išsakęs ir prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.