V. Čmilytė-Nielsen nesutinka su A. Armonaite: Civilinė sąjunga gali būti priimta ir vėlesnėse Seimo sesijose

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesutinka su Laisvės partijos vadove Aušrine Armonaite ir mano, kad Civilinės sąjungos įstatymo projektas parlamente gali būti patvirtintas nebūtinai šios rudens sesijos metu.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 9:29 PM

„Aš, visgi, kolegei Aušrinei Armonaitei paprieštaraučiau. Manau, kad ir pavasario sesija, ir netgi kita rudens sesija taip yra yra galimos sesijos, kur galėtų būti priimtas šis įstatymas“, – antradienį LRT televizijai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Man labai norėtųsi, kad dar šios kadencijos Seimas žengtų šį žingsnį ir uždarytų tą klausimą, kuris, man rodos, kelia kur kas daugiau diskusijų dabar nei keltų tuomet, kai būtų priimtas“, – pridūrė ji.

Kaip skelbta anksčiau, beprasidedanti Seimo rudens sesija, pasak A. Armonaitės, yra paskutinė, kada būtų galima priimti šį diskusijas keliantį įstatymą.

„Mes manome, kad ši sesija yra paskutinė, kada galima priimti šį įstatymo projektą. Jo reikia ne Laisvės partijai, jo reikia žmonėms“, – praėjusią savaitę po koalicijos susitikimo teigė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip dviejų partnerių savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius. Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Visgi, konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.