Kalėjimų tarnyba: dalis nuteistųjų Marijampolės kalėjime atsisakė įstaigos maitinimo

Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT) patvirtino, kad dalis Marijampolės kalėjime esančių nuteistųjų atsisakė įstaigos tiekiamo maitinimo, taip pat dalis jų susižalojo save, tad jiems suteikta medicininė pagalba.

Kalėjimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kalėjimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-07 16:19

LKT, reaguodama į portalo „Delfi“ paskelbtą informaciją apie Marijampolės kalėjime nuteistųjų paskelbtą protesto akciją, patvirtino, kad dalis nuteistųjų atsisakė įstaigos maitinimo.

„Marijampolės kalėjimo administracijai tinkamai kontroliuojant nuteistųjų apsipirkimą kalėjimo parduotuvėje ir leidžiant įsigyti tik tuos produktus, kuriuos įsigyti jiems priklauso nedarant išimčių, 7 iš 8 nuteistųjų, kalinamų iki gyvos galvos, atsisakė įstaigos tiekiamo maitinimo“, – teigiama tarnybos pranešime spaudai.

Anot LKT, dalis nuteistųjų, protestuodami, susižalojo save.

„Keli iš jų kaip protesto formą pasirinko savižalą – būtina medicininė pagalba nuteistiesiems suteikta vietoje ir laiku, pavojaus jų gyvybei nėra“, – informavo tarnyba.

LKT praneša, kad atsižvelgiant į situaciją, sustiprinta nuteistųjų apsauga ir priežiūra, medicininė pagalba. Tarnyba tvirtina, jog Marijampolės kalėjimo administracija proaktyviai dalyvauja sprendžiant situaciją.

„Delfi“ trečiadienį skelbė, kad Marijampolės kalėjime iki gyvos galvos įkalinti nuteistieji, esą sužinoję, kad įkalinimo įstaigos administracija nuteistiesiems uždraudė kalėjimo parduotuvėje nusipirkti kai kurių maisto produktų – miltų, makaronų, kiaušinių – paskelbė bado akciją. Anot „Delfi“, toks draudimas jau buvo taikomas seniai ir kitiems nuteistiesiems, bet nuteistiesiems iki gyvos galvos ši išimtis buvo taikoma pagal nerašytas taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.