S. Skvernelis mano, kad prezidentas vetuotų Civilinės sąjungos įstatymą

Jeigu Seimas priimtų Civilinės sąjungos įstatymą, prezidentas Gitanas Nausėda jo nepasirašytų, mano Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-08 08:53

„Jeigu tas įstatymas, nežinau, kokia forma, būtų priimtas, (...) prezidentas yra saugiklis ir, manau, pagal jo nuoseklią poziciją, jis nepasirašys įstatymo. Tai jis (įstatymas – ELTA) vis tiek grįžtų į Seimą ir tada reikėtų spręsti veto klausimą“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

„Turbūt nėra paslapties – nuosekliai prezidentas laikosi tos pozicijos, bent kiek aš girdžiu“, – svarstė jis.

Ekspremjeras stebėjosi ir valdančiųjų pozicija – esą atsakomybę dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto bandoma permesti ant prezidento pečių.

„Nežinau, kodėl valdantieji bando dabar permesti tą kamuoliuką arba kamuolį į prezidento rūmus dėl šių klausimų. Kiek aš atsimenu, nežadėjo prezidentas savo rinkiminėje programoje, kad bus įteisinti tos pačios (lyties – ELTA) asmenų civiliniai santykiai ir panašūs dalykai“, – aiškino parlamentaras.

„Jeigu jie neturi balsų ir negali priimti tų savo įsipareigojimų, kuriuos pažadėjo, priminsiu, per 100 dienų padaryti, tai nereikia ieškoti kaltų kitur. Ieško opozicijoje kažkokių balsų, kaltina prezidentą – pasirašys, nepasirašys“, – situaciją įvertino S. Skvernelis.

„Pirma pabandykite priimti, jeigu pavyks. O tada prezidentas savo nuomonę išreikš“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas, vis pakartodamas, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Tačiau antradienį po susitikimo su Seimo valdyba prezidentas Gitanas Nausėda pažymėjo, kad įstatymais reglamentuojant tos pačios lyties asmenų santykius svarbu išsaugoti Konstitucijos turinį ir dvasią.

„Jau ne kartą esu tai sakęs – man svarbu, kad išsaugota būtų ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 str. turinys ir dvasia. (...) Jo (straipsnio – ELTA) turinys neturi būti išplaunamas per užpakalines duris“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.